Αρχική Special Topics Google Maps: Τα μικρά μυστικά για να εξασφαλίσετε την ακρίβειά του

Google Maps: Τα μικρά μυστικά για να εξασφαλίσετε την ακρίβειά του

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και είθισται αυτές τις ημέρες όλοι μας να βγαίνουμε περισσότερο έξω, ανταποκρινόμενοι σε προσκλήσεις και εκδηλώσεις που γίνονται κατά κόρον κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

0
google maps
Διαφήμιση

Συχνά λοιπόν μπορεί να χρειαστεί να βρεθούμε και σε περιοχές “αχαρτογράφητες” για εμάς και σε αυτό το σημείο το Google Maps μπορεί μας βοηθήσει!

Ωστόσο, παρά τις πλούσιες δυνατότητές του, δεν είναι σπάνιες οι φορές που το χρήσιμο αυτό εργαλείο δεν προσφέρει την ακρίβεια που μπορεί να απαιτεί ο χρήστης τη δεδομένη στιγμή, κάτι που ίσως μπορεί να του δημιουργήσει θέματα.

Οι Χάρτες Google, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που καθημερινά οδηγεί εκατομμύρια ανθρώπους στις εργασίες τους ή τους καθοδηγεί στις αποδράσεις “εκτός των τειχών”. Όμως, παρά τα πλεονεκτήματά του, δεν είναι σπάνιες οι φορές που το Google Maps δεν προσφέρει την ακρίβεια που μπορεί να απαιτεί ο χρήστης τη δεδομένη στιγμή, κάτι που ίσως μπορεί να του δημιουργήσει θέματα. Υπάρχουν βέβαια κάποια μικρά και έξυπνα βήματα με τα οποία μπορεί να βελτιωθεί η ακρίβεια των Χαρτών Google.

Βελτίωση της ακρίβειας του Google Maps στο Android

Το πρώτο βήμα για να μεγιστοποιήσετε την ακρίβεια του εργαλείου της Google είναι να βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi ή τα δεδομένα είναι ενεργοποιημένα. Το Google Maps χρησιμοποιεί τις παραπάνω λειτουργίες με στόχο να αναβαθμίσει την πηγή των δεδομένων του Παγκοσμίου Συστήματος Στιγματοθέτησης (GPS) που παρέχουν την τοποθεσία σας.

  1. Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και κατόπιν πατήστε την επιλογή “Τοποθεσία”.
  2. Βεβαιωθείτε ότι η Τοποθεσία είναι ενεργοποιημένη και ανοίξτε την επιλογή “Χάρτες”.
  3. Επιλέξτε “Να επιτρέπεται πάντα” ή “Να επιτρέπεται μόνο όταν χρησιμοποιείται η εφαρμογή” και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη “Χρήση ακριβούς τοποθεσίας”.

Μερικές φορές ακόμη και τα πιο πρόσφατα 5G Android smartphone μπορεί να μη δείχνουν με ακρίβεια την τοποθεσία σας ή την κατεύθυνση προς την οποία κοιτάτε.

Σε άλλη περίπτωση, για να αυξήσετε την ακρίβεια του Google Maps περιλαμβάνει την περιστροφή και τη μετακίνηση του τηλεφώνου σας για να κάνετε επαναφορά της πυξίδας του. Ανοίξτε το Google Maps και στη συνέχεια κινήστε το τηλέφωνό σας σχηματίζοντας το σχέδιο “8” αρκετές φορές, κρατώντας το πάνω μέρος του τηλεφώνου προς την κατεύθυνση που το μετακινείτε.

ακρίβεια Google Maps

Google Maps Offline: Αξιοποιήστε τη δυνατότητα

Πέρα από τη ρύθμιση της πυξίδας του smartphone, διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω, ένας έξυπνος και εύκολος τρόπος για να αυξήσετε την ακρίβεια του Google Maps είναι να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα offline maps.

Με “αντίτιμο” ένα μικρό μέρος αποθηκευτικού χώρου στο smartphone μπορείτε να έχετε διαθέσιμο σε αυτό ένα μέρος των Χαρτών Google. Τα δεδομένα αυτά μπορούν να βοηθήσουν σε περιπτώσεις που το σήμα του κινητού δεν είναι αρκετό για την ενημέρωση των Χαρτών σε πραγματικό χρόνο.

Απαιτούμενος χρόνος 3 λεπτά

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα βήματα ενεργοποίησης των offine maps για την περιοχή ενδιαφέροντος σας.

  1. Ακουμπάτε το Offline Maps

    Από το μενού του Google Maps, στο οποίο έχετε πρόσβαση ακουμπώντας την εικόνα του προφίλ σας, επιλέγετε Offline Maps Βελτιώνοντας την ακρίβεια του Google Maps - Offine Maps

  2. Κατεβάζετε την περιοχή του Χάρτη που σας ενδιαφέρει

    Από τον χάρτη που εμφανίζεται, επιλέγετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει – αυτή στην οποία θα ταξιδέψετε προσεχώς, ή κινείστε καθημερινά – και ακουμπάτε την επιλογή DonwloadΒελτιώνοντας την ακρίβεια του Google Maps - Offine Maps Download

  3. To “κατέβασμα” της περιοχής στον χάρτη, την οποία επιλέξατε ξεκινά

    Με το τέλος του download, το οποίο θα πάρει μερικά δευτερόλεπτα, ανάλογα με την ταχύτητα της σύνδεσής σας, θα έχετε στο κινητό σας προ-φορτωμένα δεδομένα των χαρτών Google που θα είναι χρήσιμα σε περιοχές με μειωμένη κάλυψη σήματος ή εμπόδια που δυσκολεύουν τη λειτουργία του GPSΒελτιώνοντας την ακρίβεια του Google Maps - Offine Maps Download

 

 

Πώς να κάνετε ακριβέστερο το Google Maps στο iPhone

Αν χρησιμοποιείτε ένα iPhone, ελέγξτε αν το Google Maps έχει την άδεια να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας.

  1. Στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις”, πηγαίνετε στην ενότητα “Απόρρητο & Ασφάλεια” και, στη συνέχεια, στις “Υπηρεσίες Τοποθεσίας”
  2. Βεβαιωθείτε ότι οι “Υπηρεσίες Τοποθεσίας” είναι ενεργοποιημένες. Στη συνέχεια, βρείτε το Google Maps στη λίστα των εφαρμογών και επιλέξτε “Κατά τη χρήση της εφαρμογής”
  3. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Ακριβής Τοποθεσία” για να επιτρέψετε στο iPhone σας να παρέχει τα πιο ακριβή δεδομένα στο Google Maps.

Βεβαιωθείτε ότι το Wi-Fi ή τα δεδομένα είναι ενεργοποιημένα, ώστε να βοηθήσετε το Google Maps να εντοπίσει με ακρίβεια τη θέση σας. Αν τα παραπάνω δεν λειτουργήσουν, επανεκκινήστε το iPhone και δοκιμάστε ξανά.

Διαφήμιση