Αρχική Βίντεο Καιρός “δύο ταχυτήτων”-Αλλού Άνοιξη και αλλού χειμώνας -Βίντεο

Καιρός “δύο ταχυτήτων”-Αλλού Άνοιξη και αλλού χειμώνας -Βίντεο

Δύο “διαφορετικά πρόσωπα” επιφυλάσσει για τη χώρα μας ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού η μισή Ελλάδα θα έχει θερμοκρασίες Άνοιξης και η άλλη μισή Χειμώνα! 

0
ΚΑΙΡΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση
Αν και μέχρι τώρα δεν έχουν επαληθευτεί πλήρως οι προβλέψεις για κακοκαιρία, μετά την έλευση του νέου έτους, τα προγνωστικά του καιρού δείχνουν να παίρνουμε μία δόση Χειμώνα από την Κυριακή και ύστερα, όπου θα καταγραφεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα · Αύριο πάντως Σάββατο, θα ζήσουμε καιρό “δύο ταχυτήτων” με τη Βόρεια Ελλάδα να βλέπει αρχικά βροχές, καταιγίδες και στην συνέχεια χιόνια και τη Νότια Ελλάδα να κινείται σε θερμοκρασίες Άνοιξης, φτάνοντας ακόμη και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως και σήμερα, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου οι θερμοκρασίες θα είναι εντυπωσιακά υψηλές, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ενώ ακόμη και στη βόρεια Ελλάδα το μεσημέρι τα θερμόμετρα θα δείξουν 18 βαθμούς!

Χθες, Πέμπτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες ήταν στην Φθιώτιδα όπου τα θερμόμετρα έδειξαν 23 βαθμούς, ενώ και σήμερα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην βόρεια Κρήτη θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς. Το ξημέρωμα στα Χανιά ήδη ήταν στους 20 βαθμούς. Λίγες βροχές αναμένονται κυρίως στην Ήπειρο, αραιές νεφώσεις στα υπόλοιπα και πολύ ισχυροί νοτιάδες στο Αιγαίο.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΚΑΙΡΟΣ. (Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
(Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Την Κυριακή, με πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και απαγορευτικά απόπλου σε πολλές περιοχές, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά σε όλη τη χώρα, στην Αθήνα στο κέντρο 12 με 13. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά (κυρίως Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας), λίγα όμως φαινόμενα, προφανώς και βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, την Κρήτη ενώ από Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξανά.

Στην Αττική σήμερα αραιές νεφώσεις η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν επίσης λίγες νεφώσεις. η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 17 με 18 βαθμούς! Αύριο, Σάββατο στην Αθήνα 18 και στη Θεσσαλονίκη κατακόρυφη πτώση το μεσημέρι 9 βαθμούς, και καθώς προχωρά η ημέρα η θερμοκρασία θα πέφτει και άλλο.

Διαφήμιση