Αρχική Special Topics Εικόνες Αποκάλυψης: Η λάβα από το ηφαίστειο στην Ισλανδία έκαψε σπίτια (Βίντεο)

Εικόνες Αποκάλυψης: Η λάβα από το ηφαίστειο στην Ισλανδία έκαψε σπίτια (Βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ισλανδία όπου οι κάτοικοι ζουν εικόνες Αποκάλυψης καθώς η λάβα από την έκρηξη του ηφαιστείου εισήλθε στο λιμάνι Γκρίνταβικ, και κατέκαψε τα πρώτα σπίτια στο βόρειο τμήμα της πόλης.
0
Volcano eruption in Reykjanes Peninsula
Πηγή: via REUTERS
Διαφήμιση

Σοκ και δέος στην Ισλανδία όπου η λάβα από το ηφαίστειο που έχει εκραγεί εδώ και εβδομάδες έφθασε στο λιμάνι Γκρίνταβικ, όπου σπίτια έπιασαν φωτιά, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση και κάνουν το γύρο του κόσμου!

Σύνταξη: ecozen.gr

Αναρτήσεις το βράδυ της Κυριακής 14/1 από κατοίκους της περιοχής αναφέρουν ότι δεν υπάρχει νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη. Μάλιστα σε μια δραματική ανάρτηση αναφέρεται: “Χωρίς ζεστό νερό οι σωλήνες θέρμανσης θα σκάσουν και θα καταστρέψουν τα σπίτια. Όλοι αντιμετωπίζουμε να χάσουμε τα σπίτια μας ούτως ή άλλως. Αυτή τη στιγμή 3 σπίτια καταστρέφονται ολοσχερώς από τη ροή λάβας”.


«Δεν κινδυνεύουν ζωές, αν και υποδομές μπορεί να απειλούνται», έγραψε στο X (twitter) ο πρόεδρος της Ισλανδίας Γκούντνι Γιοχάνεσον, προσθέτοντας ότι οι πτήσεις των αεροπλάνων δεν έχουν διακοπεί.

Watch as a volcano in Iceland erupted on Sunday after hundreds of earthquakes shook the Reykjanes Peninsula, reaching the evacuated town of Grindavik for the first time. https://t.co/WXGI84WBeN pic.twitter.com/6WQMxSTIfE

— The New York Times (@nytimes) January 14, 2024

Σιντριβάνια λιωμένων πετρωμάτων και καπνός εκτοξεύτηκαν από σχισμές στο έδαφος σε μια ευρεία περιοχή που εκτεινόταν μέχρι την πόλη Γκρίνταβικ στο ομώνυμο λιμάνι.

Οι Αρχές έχτισαν φράγματα από χώμα και βράχο τις τελευταίες εβδομάδες για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν τη λάβα να φθάσει στο Γκρίνταβικ, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ, αλλά η τελευταία έκρηξη διείσδυσε στην άμυνα της πόλης!

Building defense against lava in

NEW: A volcano has erupted in Iceland sending molten lava towards the town of Grindavík.

Molten rock is spewing out of fissures in the ground.

“Right now, a new fissure opened south of the first fissure from this morning. The new crack is just outside the town limits,” said… pic.twitter.com/OszYgsCWkx

— Collin Rugg (@CollinRugg) January 14, 2024

Σε άλλη ανάρτηση στο X για την κατάσταση στην Ισλανδία με βίντεο από την καταστροφή που προκαλεί η λάβα, αναφέρεται ότι έχουν καταγραφεί 200 σεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πιο πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου στην χερσόνησο αυτή είχε αρχίσει στις 18 Δεκεμβρίου, μετά την πλήρη εκκένωση από τις αρχές της πόλης Γκρίνταβικ –από την οποία απομακρύνθηκαν περίπου 4.000 άνθρωποι– και το κλείσιμο των ΣΠΑ Blue Lagoon, που αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Διαφήμιση