Αρχική Special Topics Διαστημόπλοιο SLIM: Συνεχίζει μετά από αναγκαστικό “διάλειμμα” την έρευνα του στη Σελήνη-Βίντεο

Διαστημόπλοιο SLIM: Συνεχίζει μετά από αναγκαστικό “διάλειμμα” την έρευνα του στη Σελήνη-Βίντεο

Σε επαναλειτουργία βρίσκεται και πάλι το ιαπωνικό σκάφος SLIM, το οποίο μετά από το αναγκαστικό “διάλειμμα” μιας εβδομάδας συνεχίζει την αποστολή του στην Σελήνη. Οι ηλιακές κυψέλες του λειτουργούν ξανά αφού μια αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού του επέτρεψε να πιάσει το φως του ήλιου.

0
ιαπωνικό SLIM
Διαφήμιση

Η επαναλειτουργία του ιαπωνικού SLIM που βρίσκεται στη Σελήνη εδώ και μία εβδομάδα, όπως έκανε γνωστό η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Εξερεύνησης (Jaxa) έρχεται, μετά την αποκατάσταση της επαφής με το σκάφος που προσεληνώθηκε, την Κυριακή, συνοψίζοντας ότι το σφάλμα είχε επιδιορθωθεί.

Οι ηλιακές κυψέλες του λειτουργούν ξανά αφού μια αλλαγή στις συνθήκες φωτισμού του επέτρεψε να πιάσει το φως του ήλιου, ανέφερε η Υπηρεσία.

Δεν μπορούσε να παράγει ενέργεια όταν προσεληνώθηκε στις 20 Ιανουαρίου καθώς οι υποδοχείς ηλιακής ενέργειας του σκάφους ήταν μακριά από τον Ήλιο.

Το διαστημόπλοιο λειτουργούσε με μπαταρία για αρκετές ώρες προτού οι ειδικοί αποφασίσουν να το απενεργοποιήσουν για να επιτρέψουν την πιθανή ανάκτηση ηλεκτρικής ενέργειας όταν άλλαζε η γωνία του ηλιακού φωτός.

Σε μια ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, η Jaxa μοιράστηκε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε από τον Slim από έναν κοντινό βράχο στον οποίο ονόμασε «κανίς-toy».

Το αεροσκάφος θα αναλύσει τη σύνθεση των πετρωμάτων κατά την αναζήτησή του για ενδείξεις σχετικά με την προέλευση του φεγγαριού, είπε η Jaxa.

Το SLIM προσγειώθηκε στην άκρη ενός ισημερινού κρατήρα γνωστού ως Shioli, σε απόσταση 55 μέτρων από τον στόχο του σε έναν κρατήρα.

Η Jaxa το περιέγραψε ως «πρωτοφανή ακριβή προσγείωση».

Η τεχνολογία προσγείωσης θα μπορούσε να επιτρέψει τη μελλοντική εξερεύνηση των λοφωδών πόλων της Σελήνης που θεωρούνται πιθανές πηγές καυσίμου, νερού και οξυγόνου, ανέφερε η υπηρεσία.

 

Διαφήμιση