Αρχική Ειδήσεις ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινάει η καταμέτρηση σε μηνιαία βάση

ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινάει η καταμέτρηση σε μηνιαία βάση

0
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚΟ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) - ρεύματος - ρεύμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

 

“Στοίχημα” με τον εαυτό του βάζει ο ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να καταφέρει το δύσκολο εγχείρημα που θέλει πλέον η καταμέτρηση στα ρολόγια ηλεκτρικού ρεύματος να γίνονται σε μηνιαία βάση. Αυτό σημαίνει ότι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος -έναντι και εκκαθαριστικός- ανήκουν πλέον στο παρελθόν!

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο ΔΕΔΔΗΕ η διαδικασία για την καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση ξεκινάει σταδιακά, εκτιμώντας ότι θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές να:

Διασφαλίσουν ότι το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιριών θα έχει πρόσβαση στο χώρο των μετρητών του ακινήτου, προκειμένου να γίνει η λήψη ένδειξης από τον μετρητή και στη συνέχεια να χορηγηθεί στον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας που έχει επιλέξει ο πελάτης, για την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού.

Υπογραμμίζεται ότι, σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης,  όλοι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ένδειξη της παροχής εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή στο ακίνητο, με τους εξής τρόπους:

  • Καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000
  • Εναλλακτικά μπορούν να καταχωρίσουν την ένδειξη στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, στο link https://apps.deddie.gr/ccrWebapp/newccticket.html?type=8
  • Μέσω της εφαρμογής My DEDDIE App από το κινητό τους τηλέφωνο.

Σκυλακάκης

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε: «Η δέσμευσή μας για μηνιαία καταμέτρηση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υλοποιείται. Ξεκινώντας, σταδιακά, ο ΔΕΔΔΗΕ τις καταμετρήσεις σε όλη την Ελλάδα, αναμένεται να οδηγηθούμε σε δραστική μείωση των ρευματοκλοπών. Και αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με την τόνωση του ανταγωνισμού μεταξύ των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, την περαιτέρω διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό δυναμικό μας και τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών μας, θα έχει σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές, με κυριότερο τους χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος».

 

Διαφήμιση