Αρχική Special Topics Ανταρκτική: Σπάνιος θηλυκός πιγκουίνος εντοπίστηκε στον Ν. Πόλο-Βίντεο

Ανταρκτική: Σπάνιος θηλυκός πιγκουίνος εντοπίστηκε στον Ν. Πόλο-Βίντεο

0
πιγκουινος
Διαφήμιση
Ένας σπάνιος, ολόλευκος πιγκουίνος βιντεοσκοπήθηκε να περιπλανιέται στην Ανταρκτική.

Τα πλάνα, που είναι από τις αρχές Ιανουαρίου αποτυπώνουν έναν θηλυκό πιγκουίνο του είδους Gentoo, που συνήθως διακρίνεται από τα ασπρόμαυρα φτερά του και μια λευκή κηλίδα στην κορυφή του κεφαλιού του.

Σύμφωνα με την dailymail, αυτό το είδος του πιγκουίνου που καταγράφηκε στη βάση Gabriel Gonzalez Videla είναι ως επί το πλείστον λευκό λόγω λευκισμού, μιας γενετικής μετάλλαξης που προκαλείται από μερική απώλεια του χρωματισμού στα φτερά ή το δέρμα των ζώων.

Η μετάλλαξη διαφέρει από τον αλμπινισμό, καθώς τα ζώα διατηρούν το φυσιολογικό χρώμα των ματιών, σύμφωνα με τον κτηνίατρο Diego Penaloza.

Ο εξαιρετικά σπάνιος πιγκουίνος με ολόλευκο φτέρωμα, οφείλεται σε γενετική κατάσταση εντοπίστηκε στην Ανταρκτική της Χιλής.

Ο θηλυκός πιγκουίνος του είδους Gentoo, που συνήθως έχει κυρίως μαύρα και ελάχιστα λευκά φτερά, εντοπίστηκε στη βάση Gabriel Gonzalez Videla νωρίτερα αυτό το μήνα.
Το σπάνιο λευκό ζώο βιντεοσκόπησε ο φωτογράφος Hugo Alejandro Harros Guerra, ο οποίος δήλωσε ότι είναι ένας από τους 14 ανθρώπους που ζουν στη μέση μιας αποικίας πιγκουίνων Gentoo.

‘Κάθε μέρα, υπάρχει κάτι διαφορετικό να δούμε. Κάθε μέρα, η Ανταρκτική και αυτός ο όμορφος τόπος μας εκπλήσσουν με κάτι διαφορετικό”, είπε και πρόσθεσε ότι η παρατήρηση ήταν “εξαιρετική”.

Το ασυνήθιστο λευκό χρώμα των πιγκουίνων είναι πιθανό να οφείλεται σε μια μορφή λευκιστικού χρωματισμού, που σημαίνει ότι από τα φτερά του λείπει το μαύρο χρώμα με το οποίο συνήθως συνδέονται οι πιγκουίνοι.

 

Διαφήμιση