Αρχική Ειδήσεις Υπ.Κλιματικής Κρίσης: Νέο προσβάσιμο σε ΑμεΑ spot για φυσικές καταστροφές

Υπ.Κλιματικής Κρίσης: Νέο προσβάσιμο σε ΑμεΑ spot για φυσικές καταστροφές

0
οδηγιες για ξενους
Διαφήμιση

Ένα νέο, πλήρως προσβάσιμο ενημερωτικό spot, με βασικά βήματα προετοιμασίας και πρόληψης απέναντι σε φυσικές καταστροφές παρουσίασε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης, δίνοντας έμφαση στους πολίτες ΑμεΑ και όχι μόνο…

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία.

Το spot για φυσικές καταστροφές είναι ουσιαστικά ένα βίντεο, με εκφώνηση/υπότιτλους στην Αγγλική γλώσσα και Διεθνή Νοήματα. Το έργο αυτό υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δασικών Πυρκαγιών (ΕΚΕΔΑΠ)/Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο δέσμης δράσεων για την ισότιμη πρόσβαση όλων σε έγκυρη πληροφόρηση σε ό,τι αφορά την πρόληψη και ετοιμότητα έναντι κινδύνων και φυσικών καταστροφών.

Πρόκειται για έναν τομέα προτεραιότητας για το Υπουργείο, το οποίο έχοντας καταστήσει προσβάσιμα στους Έλληνες συμπολίτες μας με ακουστικές και οπτικές αναπηρίες τα καίριας σημασίας βίντεο με οδηγίες προστασίας, διευρύνει και προσαρμόζει περαιτέρω το ενημερωτικό υλικό που παρέχει, προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης και ξένων πολιτών που διαμένουν ή επισκέπτονται τη χώρα.

Με απλή γλώσσα και εύληπτο animation, το βίντεο περιγράφει πώς με κατάλληλη προετοιμασία –έχοντας, για παράδειγμα, μεριμνήσει για την ύπαρξη στοχευμένου οικογενειακού σχεδίου ετοιμότητας ή ενός σακιδίου έκτακτης ανάγκης– μπορούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις σε περίπτωση εκδήλωσης μίας καταστροφής, όπως είναι ένας σεισμός, μία πλημμύρα, μία πυρκαγιά ή άλλη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Με τη συνεργασία του ΕΚΕΔΑΠ και τη χρηματοδοτική στήριξη της προσπάθειας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, μεταφράστηκαν στην Αγγλική γλώσσα (σε επίπεδο εκφώνησης ή υποτιτλισμού) ή/και αποδόθηκαν σε Διεθνή Νοήματα μια σειρά ακόμη από ενημερωτικά spots του Υπουργείου, όπως αυτά για την Υπηρεσία Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112.

Τα βίντεο παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της Ημερίδας «Συμπεριληπτική Πολιτική Προστασία» που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνδιοργάνωση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, και είναι όλα διαθέσιμα στον ιστότοπο και στο επίσημο κανάλι του Υπουργείου στο YouTube.

Διαφήμιση