Αρχική Ειδήσεις Ταχιάος από Στερεά Ελλάδα- Σε χρόνο ρεκόρ τα έργα αποκατάστασης από τις...

Ταχιάος από Στερεά Ελλάδα- Σε χρόνο ρεκόρ τα έργα αποκατάστασης από τις θεομηνίες

0
ταχιαος θεσσαλια
Διαφήμιση

Την υπόσχεση αλλά και δέσμευση ότι τα έργα αποκατάστασης από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν η κακοκαιρία Daniel kai Elias θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Νίκος Ταχιάος, ο οποίος περιόδευσε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Ταχιάος ,συνοδευόταν από κλιμάκιο συνεργατών μηχανικών και εμπειρογνωμόνων, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου συναντήσεων που πραγματοποίησε και αφορούν στην αποκατάσταση των ζημιών από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Ο υφυπουργός Υποδομών συναντήθηκε με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευβοίας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τις κακοκαιρίες στο οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο και τα σχολικά κτίρια. Από την πλευρά του, ο κ. Ταχιάος τους κάλεσε σε συνεργασία με σκοπό τη συμπλήρωση της λίστας των έργων υποδομής που έχουν ζημιές, την αξιολόγηση και προτεραιοποίησή τους.

Βασικός στόχος, όπως τόνισε ο Υφυπουργός, είναι η επίσπευση της έναρξης των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών των έργων, που είναι χωρικά και χρονικά συνδεδεμένες με τις κακοκαιρίες.

ταχιαος θεσσαλια1

Σε δηλώσεις του ο Ν. Ταχιάος, μετά τη συνάντηση με τους φορείς, τόνισε μεταξύ άλλων: «Συναντήθηκα με μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι είναι ταγμένοι στον τόπο τους και με τους οποίους πιστεύω θα έχουμε μια άριστη συνεργασία, υπό τις οδηγίες του συντοπίτη τους Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις θεομηνίες το συντομότερο δυνατόν και να ολοκληρωθούν σε χρόνο ρεκόρ. Και αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι ότι η δυνατή ομάδα που συνάντησα, με κάνει να είμαι αισιόδοξος».

Το «παρών» στις συναντήσεις έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, η Βουλευτής Ευβοίας κα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Δημήτρης Μπεσλεμές και ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Διαφήμιση