Αρχική Ειδήσεις Ν.Ταχιάος: «Ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη στην Κρήτη με το κυβερνητικό πρόγραμμα υποδομών»

Ν.Ταχιάος: «Ισχυρή βιώσιμη ανάπτυξη στην Κρήτη με το κυβερνητικό πρόγραμμα υποδομών»

Σε τροχιά ανάπτυξης υπεισέρχεται η Κρήτη μέσα από το φιλόδοξο κυβερνητικό πρόγραμμα μεγάλων έργων υποδομών στο νησί.

0
ταχιαος
Διαφήμιση

Με έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για θέματα Υποδομών, Νίκου Ταχιάου στην Κρήτη, ο οποίος ενημερώθηκε επιτόπου για τις εργασίες στο κυβερνητικό πρόγραμμα των μεγάλων έργων υποδομών, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ πραγματοποίησε επαφές με τοπικούς φορείς.

Ο κ. Ταχιάος ξεκίνησε την επίσκεψή του στην Κρήτη από τα Χανιά και επισκέφθηκε τις θέσεις χάραξης του τμήματος Χανίων –  Κισσάμου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.).

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), Θεόδωρο Νίνο και Αριστείδη Παπαδογιάννη αντίστοιχα και στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, καθώς και μέλη της Διοικούσας και της Αντιπροσωπείας του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του ΤΕΕ, ενώ επισκέφθηκε και τη Γέφυρα Ρέματος Κερίτη.

Ο υφυπουργός, ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του, μεταβαίνοντας στις θέσεις χάραξης του τμήματος Χανίων – Ηρακλείου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ).

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της επίσκεψής του ο υφυπουργός, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, με την συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Συριγωνάκη.

ταχιαος1

Μετά την συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κρήτης ο κ. Ταχιάος δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δεσμευτεί για ένα τεράστιο πρόγραμμα υποδομών για την Κρήτη, με το βλέμμα στο μέλλον της ανάπτυξης και της αειφορίας του νησιού. Οι επιλογές της δεν αφορούν μόνο στα έργα αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν να υποστηρίξουν ένα ευρείας συναίνεσης όραμα για τον τόπο. Χαίρομαι που σήμερα συνάντησα έναν τέτοιο άνθρωπο, τον κ. Αρναουτάκη, με τον οποίον θα πορευτούμε μαζί σε ένα λαμπρό αύριο για τον τόπο. Ήδη οι διεργασίες για τον διεθνή αερολιμένα Καστελλίου βρίσκονται στο 25% και αναμένεται να λειτουργήσει το 2027 ενώ εντός του 2023 αναμένεται να προκύψει ο προσωρινός ανάδοχος για το έργο Χανιά – Ηράκλειο του Β.Ο.Α.Κ. Με το κυβερνητικό μας πρόγραμμα υποδομών η Κρήτη μπαίνει σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης».

Νωρίτερα, επιθεώρησε το εργοτάξιο του υπό κατασκευή αεροδρομίου στο Καστέλλι, μαζί με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Μάξιμο Σενετάκη.

Ο κ. Ταχιάος συνέχισε την επίσκεψή του στο Φράγμα Μπραμιανού και το τμήμα Αγίου Νικολάου – Νεάπολης, του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.), το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης συναντήθηκε και με τη Διοίκηση του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του ΤΕΕ.

ταχιαος2

Κατά την επίσκεψη στην περιοχή του δήμου Ιεράπετρας, πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοίκηση του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.) και συζήτησε για τα έργα που αφορούν γενικότερα στη διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής, ειδικότερα δε στην κατασκευή του Φράγματος Μύρτου και την ενίσχυση – αναβάθμιση του Φράγματος Μπραμιανού.

Στις συναντήσεις με τους φορείς,  παρευρέθηκαν επίσης η Βουλευτής Χανίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, οι Βουλευτές Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης καθώς και ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης.

Τέλος, ο κ. Ταχιάος ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Διαφήμιση