Αρχική Special Topics Σκύλος: Ο καλύτερος σας φίλος θέλει τη φροντίδα σας!

Σκύλος: Ο καλύτερος σας φίλος θέλει τη φροντίδα σας!

Δεν είναι τυχαίο ότι ο σκύλος χαρακτηρίζεται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου · Αιώνες τώρα οι σκύλοι έχουν αποδείξει την πίστη τους απέναντι στα αφεντικά τους, ενώ υπάρχουν δεκάδες ιστορίες που μαρτυρούν ότι οι τετράποδοι αυτοί φίλοι μας έχουν αποδείξει έμπρακτα την αφοσίωσή τους!

0
Σκύλος, Χριστούγεννα
Διαφήμιση

 

Ήρθε η ώρα να αποδείξει και ο άνθρωπος την αγάπη του απέναντι στα χαριτωμένα αυτά τετράποδα, αφού η συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη έχει και δυσκολίες.

Μία από αυτές, είναι ότι ο σκύλος μας -όσο και να τον αγαπάμε-΄συχνά μπορεί να μυρίζει άσχημα. Βέβαια δεν φταίει ο ίδιος, αλλά η ίδια η φύση, καθώς το δέρμα ενός σκύλου είναι γεμάτο με αδένες που εκκρίνουν υγρό το οποίο προορίζεται για την προστασία του δέρματος του.

Η σύνθεση αυτών των υγρών είναι ο λόγος για τον οποίο ο σκύλος σας μυρίζει. Και όταν η γούνα του βρέχεται, εκκρίνονται ακόμη περισσότερα και η δυσάρεστη μυρωδιά αυξάνεται.

σκύλος

Τι να κάνετε για να το προλάβετε:

1. Αποφύγετε τρόφιμα χαμηλής ποιότητας

Τα τρόφιμα χαμηλής ποιότητας τροφές περιέχουν συστατικά που είναι δύσπεπτα και μπορεί να είναι η αιτία της οσμής του σκύλου. Λιγότερα χαμηλής ποιότητας τρόφιμα, προσθήκη φρούτων και λαχανικών στο καθημερινό γεύμα του σκύλου σας μαζί με λίγο φρέσκο μαϊντανό, βοηθούν στην εξουδετέρωση της μυρωδιάς του σκύλου σας.

2. Τακτικό βούρτσισμα

Βουρτσίζετε τη γούνα του καθημερινά ώστε να απομακρύνονται τα ξένα σώματα και να αποφύγετε τις δυσάρεστες οσμές.

3. Τακτικό πλύσιμο κλινοσκεπασμάτων του σκύλου

Μερικές φορές, αυτή η δυσάρεστη μυρωδιά προέρχεται από το κρεβάτι του σκύλου σας. Προσπαθήστε να το πλένετε τακτικά και αυτό θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την άσχημη μυρωδιά.

4. Συχνό βούρτσισμα δοντιών

Η οδοντική πλάκα και η τερηδόνα μπορεί να προκαλέσουν κακή αναπνοή. Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας τακτικά. Μη χρησιμοποιείτε κανονική οδοντόκρεμα, αλλά ειδική για σκύλους. Τα κόκαλα μάσησης συμβάλλουν επίσης στην καταπολέμηση της πλάκα και στην ενίσχυση των δοντιών του σκύλου σας.

5. Χρησιμοποιήστε baking powder ως φυσικό ξηρό σαμπουάν

To baking powder μπορεί να εξουδετερώσει τη μυρωδιά του σκύλου σας. Απλά βάλτε λίγο στη γούνα του και κάντε απαλό μασάζ. Στη συνέχεια, βουρτσίστε μέχρι να φύγει όλο.

Σκύλος - Κατοικίδια - Ζώα

6. Kαθαρίστε τα αυτιά του

Η βρωμιά στα αυτιά μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες οσμές. Επειδή ο σκύλος δεν είναι σε θέση να καθαρίσει μόνος τα αυτιά του, πρέπει να το κάνετε εσείς. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί ή ειδικά μαντηλάκια και καθαρίστε προσεκτικά και απαλά για να αποφύγετε τον ανεπιθύμητο ερεθισμό.

Υ.Γ: Ένα ακόμη μικρό μυστικό για το πλύσιμο των σκύλων. Μετά το μπάνιο στο σκύλο σας, που δεν θα πρέπει να πραγματοποιείται συχνότερα από κάθε 20 ημέρες, επιβάλλεται το καλό στέγνωμα. Ωστόσο, τα σκυλιά συνήθως μετά το μπάνιο έχουν μία χαρακτηριστική μυρωδιά. Αφού έχει στεγνώσει καλά το σκυλί μπορείτε να του βάλετε λίγο ταλκ και να τον βουρτσίσετε, αφαιρώντας κάθε μυρωδιά αλλά και νεκρή τρίχα από πάνω του!

Έτοιμος και καθαρός πλέον- απαλλαγμένος από δυσάρεστες οσμές-το αγαπημένο σας κατοικίδιο να απολαύσει τα παιχνίδια του αλλά και την επικοινωνία του μαζί σας!

σκύλος

Διαφήμιση