Αρχική Special Topics Νότιος Πόλος: Μία διαφορετική εορταστική παράδοση ετών

Νότιος Πόλος: Μία διαφορετική εορταστική παράδοση ετών

0
notios polos
Διαφήμιση
 

Μπορεί ο Νότιος Πόλος λόγω των καιρικών συνθηκών να μην μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο, ωστόσο έχει καταφέρει να εδραιώσει ένα έθιμο, μία παράδοση τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλιώτικη από τις συνηθισμένες! 

Μέσα σε μία ημέρα ο Νότιος Πόλος δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να διασχίσουν-κάνοντας σκι-και τις 24 ζώνες ώρας! Με αυτόν τον τρόπο οι άνθρωποι που ζουν στον Νότιο Πόλο έχουν βρει έναν μοναδικό τρόπο να περνούν τον χρόνο τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Λόγω της μοναδικής τοποθεσίας, οι άνθρωποι βγαίνουν για τρέξιμο στο Νότιο Πόλο με σκοπό να διασχίσουν και τις 24 ζώνες ώρας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η Μισέλ Έντο εργάζεται τον τελευταίο χρόνο σε έναν από τους τρεις μόνιμους σταθμούς στην Ανταρκτική, τον πιο κοντινό στο Νότιο Πόλο. Εξήγησε ότι το πρωί διοργανώνουν έναν «αγώνα σε όλο τον κόσμο”.

νοτιος πολος σκι

«Είναι μία διαδρομή 5 χιλιομέτρων γύρω τον γεωγραφικό Νότιο Πόλο, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να τρέξουν «σε όλο τον κόσμο» και στις 24 ζώνες ώρας» διευκρίνισε.«Μερικοί συμμετέχοντες το παίρνουν σοβαρά, ενώ σε άλλους αρέσει να ντύνονται με διασκεδαστικά κοστούμια ή στολές για να το κάνουν ανέφερε η Μισέλ Έντο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Νότιος Πόλος  φιλοξενεί περίπου 5.000 ανθρώπους. Μόνο περίπου 1.000 άνθρωποι ζουν εκεί σε ερευνητικούς σταθμούς τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση