Αρχική Ειδήσεις Χρ.Αλεξοπούλου: Καθολική πρόσβαση ΑμεΑ στα ΜΜΜ

Χρ.Αλεξοπούλου: Καθολική πρόσβαση ΑμεΑ στα ΜΜΜ

0
ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ ΟΣΥ
Διαφήμιση
Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η σύσταση  της Επιτροπής για τη μελέτη και λήψη των αναγκαίων μέτρων με σκοπό τη διασφάλιση καθολικής πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) και μειωμένη κινητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ΤΑΞΙ και των ΚΤΕΛ.
Όπως έκανε γνωστό η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, η Κυβέρνηση επιθυμεί να δημιουργήσει τέτοιες δομές στις Μεταφορές, όπου οι πολίτες θα είναι ίσοι μεταξύ ίσων.
αλεξοπουλου

Στην τοποθέτησή της η κυρία Αλεξοπούλου υπενθύμισε την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία αυξάνονται οι αποζημιώσεις (από 150 – 3.000 ευρώ) για την ανεμπόδιστη μεταφορά ΑμεΑ, τόσο από ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, όσο και από Δημόσιους Φορείς συγκοινωνιών. «Υψώνουμε, με άλλα λόγια, μια «ασπίδα προστασίας» απέναντι σε φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, εφαρμόζοντας τη λογική του «ήπιου νόμου» (soft law), σε μια εναλλακτική προσέγγιση με στόχο την γρήγορη παραγωγή αποτελεσμάτων», προσέθεσε.

Τέλος, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Υποδομών θα είναι δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία, συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες αποσκοπούν στην βελτίωση και την ασφάλεια των μεταφορών για όλους.

Διαφήμιση