Αρχική Special Topics BAP UNION: Στον Πειραιά το 2ο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο(Βίντεο)

BAP UNION: Στον Πειραιά το 2ο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο(Βίντεο)

Το πλοίο BAP UNION, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο και το μεγαλύτερο στη Λατινική Αμερική, κατέπλευσε στον Πειραιά  όπου θα παραμείνει μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, ενώ επιφυλάσσει εντυπωσιακή ξενάγηση σε μικρούς και μεγάλους!

0
Πλοίο Περού
Διαφήμιση

Στον Πειραιά έφτασε το πρωί του Σαββάτου 30/12 και θα παραμείνει μέχρι και τις 2/1/24 το BAP UNION, το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο του Περού που θα είναι επισκέψιμο για το κοινό!

Σύνταξη: ecozen.gr

Το πλοίο BAP UNION, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο και το μεγαλύτερο στη Λατινική Αμερική, περιμένει να υποδεχθεί τους επισκέπτες στον Πειραιά  έως και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, όταν και θα σαλπάρει για άλλο προορισμό.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αποστολής του, το ιστιοφόρο BAP UNION θα επισκεφθεί συνολικά 20 λιμάνια σε 16 χώρες στις πέντε ηπείρους που περιλαμβάνει την Ταϊτή, το Τόκιο, το Μπουσάν, τη Σαγκάη και τη Βομβάη. Μόλις διέσχισε τη διώρυγα του Σουέζ, η το ταξίδι συνεχίστηκε σε μέρη της Αιγύπτου, της Ιταλίας, της Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν  Γαλλία, Ισπανία και Τζαμάικα. Το ταξίδι θα ολοκληρωθεί μόλις το πλοίο φτάσει στη διώρυγα του Παναμά και επιστρέψει στο Περού.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την έκθεση προϊόντων και περουβιανής τέχνης στο πλοίο, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις από το συγκρότημα Son Latinos και να γευτούν παραδοσιακά περουβιανά προϊόντα, όπως καφέ και σοκολάτα από τις Άνδεις.

Το BAP Union είναι το πρώτο ιστιοφόρο εκπαιδευτικό πλοίο του Περουβιανού Ναυτικού. Λειτουργεί ως εκπαιδευτικό σκάφος για αξιωματικούς και δόκιμους ναυτικούς και ως πρεσβευτής ιστιοπλοΐας, προωθώντας το Περού στα διάφορα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο. Καθελκύστηκε το 2015 μετά από ένα τριετές έργο ναυπήγησης που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία. Ο αριθμός των εκπαιδευομένων ανέρχεται σε 90
ενώ ο αριθμός μόνιμου πληρώματος σε 167.

Το 2017, το BAP Union έλαβε μέρος στην πρώτη του διεθνή εκδήλωση Sail Training International κατά τη διάρκεια της Regatta Tall Ships Rendez-Vous 2017, με την οποία γιορτάστηκε η 150η επέτειος της καναδικής συνομοσπονδίας.

Πλοίο Περού πανιά

Με τα τεράστια λευκά και μεγαλοπρεπή πανιά του στολισμένα με σημαίες, και τους περήφανους σημαιοφόρους και το πλήρωμα να στέκονται όρθιοι ενώ στο βάθος ακουγόταν εορταστική μουσική. Το BAP Union είναι ένα σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας για το Περού.

Ο διοικητής πλοίαρχος José Arce είχε αναφέρει σε ταξίδι του το καλοκαίρι: “Το 2012, ο πρόεδρος χρηματοδότησε την κατασκευή αυτού του όμορφου πλοίου. Δεν το αγοράσαμε από άλλο ναυτικό ή άλλη χώρα, κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία μας, φτιαγμένο από Περουβιανούς εργάτες, από Περουβιανά χέρια, με Περουβιανά εργαλεία και με περουβιανή τεχνογνωσία“. Οι ξεναγήσεις είναι ανοικτές για ηλικίες από 8 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν κλειστά παπούτσια και να αποφεύγουν να φορούν ψηλά τακούνια ή να μεταφέρουν μεγάλες τσάντες ή σακίδια.

Διαφήμιση