Αρχική Ειδήσεις Virtuoso: Ο πολυτελής (luxury) τουρισμός “ψηφίζει” Ελλάδα

Virtuoso: Ο πολυτελής (luxury) τουρισμός “ψηφίζει” Ελλάδα

0
Τουρισμός
Διαφήμιση

Σύμφωνα μάλιστα με την έκθεση, που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 2.000 ταξιδιωτικούς πράκτορες και επαγγελματίες ταξιδιωτικούς συμβούλους σε 50 χώρες, η Ελλάδα “πρωταγωνιστεί” στις επιθυμίες των εύπορων -luxury ταξιδιωτών για ταξίδια τον επόμενο χρόνο, καθώς συναντάται στη δεύτερη θέση, τόσο στην κατηγορία Top Global Destinations, όσο και στην κατηγορία Top Honeymoon Destinations.

Εν τω μεταξύ, τα ελληνικά νησιά καταλαμβάνουν την τρίτη θέση στη λίστα Top Cruise Itineraries και η Αθηναϊκή Ριβιέρα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στις προτάσεις του Virtuoso για τα 24 καλύτερα ταξίδια του 2024.

Τέλος, η Ελλάδα βρίσκεται στους τρεις κορυφαίους προορισμούς “Honoring the Earth”, σύμφωνα με τους οποίους οι ταξιδιώτες επιλέγουν να στηρίξουν την οικονομία της χώρας για την ανάκαμψή της μετά τις φετινές πυρκαγιές και πλημμύρες.

Σύμφωνα με την Virtuoso, οι εύποροι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια, παρά τον πληθωρισμό και την παγκόσμια αναταραχή. Παραμένουν ακόρεστα περίεργοι και πρόθυμοι να πληρώσουν για νέες εμπειρίες. Πάνω από τους μισούς συμβούλους που συμμετείχαν στην έρευνα, συμφώνησαν ότι αναμένουν ότι τόσο η ζήτηση, όσο και οι δαπάνες για ταξίδια θα αυξηθούν το 2024.

τουρισμός

Τα βασικά ευρήματα από την έκθεση Virtuoso Luxe Report 2024:

-Τα οικογενειακά ταξίδια αναδείχθηκε ως η κορυφαία ταξιδιωτική τάση για το 2024, με επόμενα τα εορταστικά ταξίδια, τις κρουαζιέρες περιπέτειας, τα ταξίδια πολλών γενεών και τα ταξίδια περιπέτειας.

Στους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ιταλία, με επόμενη την Ελλάδα, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία, η Αγγλία και η Ισπανία.

-Όσον αφορά στους κορυφαίους προορισμούς για μήνα του μέλιτος, στην πρώτη θέση συναντάται η Ιταλία, με δεύτερη την Ελλάδα και ακολουθούν το Μπάλι, η Γαλλική Πολυνησία και οι Μαλδίβες.

-Στα κορυφαία δρομολόγια κρουαζιέρας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μεσόγειος, με επόμενη την Αλάσκα, στην τρίτη θέση συναντώνται τα ελληνικά νησιά και την πεντάδα συμπληρώνουν ο ποταμός Δούναβης και η Καραϊβική.

-Πρώτη στις επιλογές των εύπορων ταξιδιωτών πόλη για ταξίδια το 2024 είναι το Παρίσι και ακολουθούν η Ρώμη, η Βαρκελώνη, η Φλωρεντία και το Λονδίνο.

Στους κορυφαίους αναδυόμενους προορισμούς, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ιαπωνία και ακολουθούν η Κροατία, η Ισλανδία, η Πορτογαλία και η Ανταρκτική. Ενώ, στους κορυφαίους προορισμούς περιπέτειας, στην κορυφή βρίσκεται η Ανταρκτική και έπονται η Αλάσκα, η Ισλανδία, η Κόστα Ρίκα και η νότια Αφρική.

Διαφήμιση