Αρχική Special Topics Στα “σπλάχνα” της Γης ένας διαστημικός πλανήτης-Το όνομα αυτού “Θεία”!

Στα “σπλάχνα” της Γης ένας διαστημικός πλανήτης-Το όνομα αυτού “Θεία”!

0
ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΕΣ
Διαφήμιση

Βαθιά κρυμμένος στα “σπλάχνα” της Γης για 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια ήταν ο διαστημικός πλανήτης “Θεία” που βρέθηκε από τους επιστήμονες! Αυτό το διαστημικό σώμα έπεσε πριν από 4.5 δισεκατομμύρια χρόνια στη Γη, η οποία μόλις είχε σχηματισθεί, ενώ είχε το μέγεθος του πλανήτη Άρη.

Και το όνομα αυτού του πλανήτη “Θεία” (Theia), ο οποίος συγκρούστηκε σφόδρα με  Γη, με αποτέλεσμα τα συντρίμμια που εκτοξευτήκαν σε τροχιά, σταδιακά ενώθηκαν και έγιναν ένα νέο ενιαίο σώμα, σχηματίζοντας τη Σελήνη. 

Τα κομμάτια του πλανήτη “Θεία” φαίνεται ότι εντοπίστηκαν τώρα από επιστήμονες στα έγκατα της Γης. Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Nature», επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, Caltech, με επικεφαλής τον γεωφυσικό του Qian Yuan,  υποστηρίζουν ότι κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης, η «Θεία» άφησε μέρος του υλικού της στην επιφάνεια της Γης που σχηματιζόταν ακόμη και ότι τα συντρίμμια «βυθίστηκαν» στον πλανήτη μας. 

Η μελέτη διαπιστώνει ότι σήμερα, δύο τεράστια, πυκνά κομμάτια στον μανδύα της Γης, είναι ουσιαστικά απομεινάρια του «Θεία».

θεια

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν προσομοιώσεις της πρόσκρουσης καθώς και την εξέλιξη του εσωτερικού της Γης, για να εντοπίσουν πού μπορεί να κρύβονται τα υπολείμματα της «Θείας» και πώς μπορεί να έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου

«Είναι ένα πολύ συναρπαστικό και προκλητικό αποτέλεσμα», δήλωσε ενθουσιασμένος στο National Geographic ο πλανητικός επιστήμονας Robin Canup του Southwest Research Institute του Κολοράντο.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε υλικό που μπορεί να μας πει περισσότερα για τη Θεία και να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα πως σχηματίστηκε το φεγγάρι».

Με πληροφορίες από το skai.gr
Διαφήμιση