Αρχική Ειδήσεις ΟΚΑΑ: Εκπαιδευτικές δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την υγιεινή διατροφή 

ΟΚΑΑ: Εκπαιδευτικές δράσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την υγιεινή διατροφή 

0
διατροφής
Διαφήμιση
Τις δράσεις ενημέρωσης των μαθητών για την αναγκαιότητα μείωσης της σπατάλης τροφίμων και γενικότερα για την υγιεινή διατροφή συνεχίζει ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ ΑΕ).
Στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη και συγκεκριμένα στην Αγορά του Καταναλωτή, λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΟΚΑΑ και σε συνεργασία με την εταιρία OPENFARM, βιωματικά εργαστήρια, όπου οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν και να δουν στην πράξη την λειτουργία του μεγαλύτερου κέντρου διανομής φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα ( food hub) και να ενημερωθούν σχετικά με την βιώσιμη και υπεύθυνη κατανάλωση.
Οι μαθητές μαθαίνουν για τα προϊόντα που μπορεί κάποιος να βρει στα καταστήματα και ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα, θα γίνονται συζητήσεις για την επιχειρηματικότητα και τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στην διαδικασία μεταφοράς των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι, στο ράφι.
Επίσης, ενημερώνονται για την πυραμίδα της Μεσογειακής / Ελληνικής Διατροφής και ειδικότερα την σημασία των φρούτων και λαχανικών, του ελαιόλαδου, του μελιού, των βοτάνων (φρέσκα ή αποξηραμένα) των δημητριακών, των οσπρίων και των ξηρών καρπών στην υγιεινή διατροφή και έναν βιώσιμο αγροδιατροφικό τομέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
agora renth
Μέσω, δε, βιωματικών εργαστηρίων, οι μαθητές μπορούν να  κατανοήσουν έννοιες όπως η εποχικότητα, η τοπικότητα, τα τροφομίλια και το αποτύπωμα άνθρακα, η μείωση της σπατάλης τροφίμων και η ανακύκλωση, που, όπως επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΚΑΑΑπόστολος Αποστολάκος, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στις καθημερινές μας επιλογές, ως καταναλωτές.
Συμμετέχουν επίσης, στην δημιουργία του «Λαχανόκηπου της Λαχαναγοράς», όπου σε ειδικό χώρο θα φροντίζουν τα λαχανικά που οι ίδιοι έχουν σπείρει ή φυτέψει, ενώ παίρνουν μέρος σε δοκιμές γευσιγνωσίας (φρούτα, λαχανικά, μέλι, ελαιόλαδο, ξηροί καρποί, δημητριακά, ανάλογα με την εποχή) και εργαστήρια μαγειρικής και τους μοιράζεται σχετικό  ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

 

Διαφήμιση