Αρχική Ειδήσεις Κρήτη: Γέμισε αφρούς η παραλία Κομμός – Τι είναι το φαινόμενο Cappuccino...

Κρήτη: Γέμισε αφρούς η παραλία Κομμός – Τι είναι το φαινόμενο Cappuccino Coast

Με ένα εντυπωσιακό και συνάμα περίεργο φαινόμενο ήρθαν αντιμέτωποι όσοι βρέθηκαν σε παραλίες στα νότια του νομού Ηρακλείου, όπως είναι η παραλία Κομμός, όπου αφροί κάλυψαν την αμμουδιά την ώρα που τεράστια κύματα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στη θάλασσα, λόγω των ισχυρών ανέμων.

0
κομμος αφοι κρητη
Διαφήμιση
Είναι ενδεικτικές οι φωτογραφίες που ελήφθησαν από την παραλία Κομμός στη Κρήτη και αναρτήθηκαν στη σελίδα των Μετεωκρητών στο Facebook. Αποτυπώνουν το φαινόμενο Cappuccino Coast, το οποίο έχει πάρει για λόγους προφανείς την ονομασία του από τον περίφημο καφέ και δικαίως εντυπωσιάζει, αφού δημιουργεί θέαμα ασυνήθιστο με τους αφρούς που μεταφέρονται από τα ορμητικά κύματα και καλύπτουν την παραλία.
Ηράκλειο: Αφροί κατέκλυσαν την παραλία του Κομμού – Τι είναι το φαινόμενο Cappuccino Coast

Ο θαλασσινός αφρός αποτελεί ένα φυσικό φαινόμενο που εμφανίζεται κυρίως μετά από καταιγίδες και είναι συχνό στον Ειρηνικό Ωκεανό. Αποτελείται από νερό, αέρα και μικρά σωματίδια, λιπίδια. Για την δημιουργία του ευθύνονται χημικές ουσίες, εκκρίσεις από φύλλα, νεκρά φυτά και άλατα, τα οποία βρίσκονται σε αποσύνθεση στο βυθό της θάλασσας και με τα δυνατά θαλάσσια ρεύματα αναμιγνύονται και σχηματίζουν φυσαλίδες, οι οποίες ενώνονται και μετατρέπονται σε αφρό.

Ηράκλειο: Αφροί κατέκλυσαν την παραλία του Κομμού – Τι είναι το φαινόμενο Cappuccino Coast
Διαφήμιση