Αρχική Special Topics Κακοκαιρία Bettina: Βροχή τα μηνύματα 112 για τους θυελλώδεις ανέμους

Κακοκαιρία Bettina: Βροχή τα μηνύματα 112 για τους θυελλώδεις ανέμους

Η κακοκαιρία Bettina που έχει φτάσει στην Ελλάδα, προκάλεσε ενεργοποίηση του 112 σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κυκλάδες και άλλες περιοχές της χώρας με ισχύ απο 12 έως και 24 ώρες!

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Θυελλώδεις άνεμοι - Καιρός
Διαφήμιση

Μήνυμα του 112 εστάλη  και σε όσους βρίσκονται στην Αττική για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 12ωρο λόγω της κακοκαιρίας Bettina.

Σύνταξη: ecozen.gr

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 12ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112 που ήχησε στην Αττική για την κακοκαιρία Bettina.

Ανάρτηση για την επερχόμενη κακοκαιρία έκανε και ο υπουργός ΕργασίαςΆδωνις Γεωργιάδης, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σε τέτοιες περιπτώσεις.

Πού έχει σταλεί μήνυμα από το 112

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες 24 ώρες σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Βόρειο Αιγαίο, Πάτρα, Κόρινθο και Κυκλάδες.

Απο την Πολιτική Προστασία εκδίδονται γενικές οδηγίες Προστασίας των πολιτών

Εξαιτίας της κακοκαιρίας Bettina το μήνυμα 112 της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει ότι έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) και συστήνει την αποφυγή μετακινήσεων κατά τη διάρκεια αυτών. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας 25-11-2023 14:15. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Αποφύγετε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Civil Protection Greece 25-11-2023 14:15».

Μήνυμα από το 112 έλαβαν το μεσημέρι του Σαββάτου (λίγο πριν τις 14:30) στα κινητά τους και οι κάτοικοι της Ξάνθης, όπως αναφέρει το xanthinea. Το προειδοποιητικό μήνυμα αφορά στην εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (ισχυρές βροχές και καταιγίδες) στην περιοχή το επόμενο 24ωρο.

Αν πρόκειται να μετακινηθείτε

  • Ενημερωθείτε για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
  • Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.).
  • Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους.
  • Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
  • Μην αγνοείτε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
  • Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.
  • Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.).
  • Φορέστε κατάλληλα ρούχα αν πρόκειται να μετακινηθείτε πεζή.
  • Προσέξτε όταν βαδίζετε ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων ή εξαιτίας της πτώσης αντικειμένων από υπερβολικό άνεμο ή χαλαζόπτωση.
  • Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.
  • Μείνετε ήρεμοι και υπομονετικοί. O πανικός επιβαρύνει την κατάσταση.
  • Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.
Διαφήμιση