Αρχική Ειδήσεις Καιρός: Το χειμερινό του “πρόσωπο” δείχνει από απόψε ο Νοέμβριος

Καιρός: Το χειμερινό του “πρόσωπο” δείχνει από απόψε ο Νοέμβριος

0
Η υπερθέρμανση του πλανήτη δημιουργεί ισχυρότερες καταιγίδες
Διαφήμιση

Αλλαγή σκηνικού επιφυλάσσει ο καιρός από απόψε, με τον Νοέμβριο να αποφασίζει να δείξει το χειμερινό του πρόσωπο · Κι ενώ η ημέρα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια, ο καιρός σταδιακά θα φέρει ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο με ψυχρό μέτωπο, με χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και την πτώση του υδραργύρου κατά 8 βαθμούς.

Τις επόμενες ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση, καθώς -σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ– έρχεται βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 16-11-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Θυελλώδεις άνεμοι - Καιρός

Πιο συγκεκριμένα:

-Βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια – βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου, το Σάββατο στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή και στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα πολύ νωρίς το πρωί στη Θράκη.

Διαφήμιση