Αρχική Special Topics Ισλανδία: Σε έκτακτη ανάγκη λόγω κινδύνου έκρηξης στο ηφαίστειο – Χιλιάδες σεισμοί!...

Ισλανδία: Σε έκτακτη ανάγκη λόγω κινδύνου έκρηξης στο ηφαίστειο – Χιλιάδες σεισμοί! (Live)

Η Ισλανδία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις χιλιάδες δονήσεις που προκάλεσαν φόβους για έκρηξη στο ηφαίστειο !

0
fagradalsfjall volcano cropped dba167027c
Διαφήμιση

 

Οι αρχές στην Ισλανδία έδωσαν εντολή σε χιλιάδες κατοίκους της νοτιοδυτικής πόλης Γκρίνταβικ να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους και έκλεισαν την κοντινή τουριστική ατραξιόν Blue Lagoon, καθώς υπάρχει κίνδυνο έκρηξησ στο ηφαίστειο.

Σύνταξη: ecozen.gr

Δείτε live εικόνα!

Η αντίστοιχη Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στην Ισλανδία παρακολουθώντας την εκρήξεις στο ηφαίστειο έδωσε εντολή στους 4.000 κατοίκους της πόλης Γκρίνταβικ, στα νοτιοδυτικά, να εκκενώσουν την πόλη για προληπτικούς λόγους. Ωστόσο, οι αρμόδιες κρατικές αρχές υποστήριξαν πως δεν  πρόκειται για «εκκένωση έκτακτης ανάγκης»,  ενώ  καλούν τους πολίτες «να παραμείνουν ήρεμοι, επειδή έχουμε αρκετό χρόνο για να αντιδράσουμε».

Στην ευρύτερη περιοχή έχουν ανοίξει μεγάλες ρωγμές, άλλη μια ένδειξη ότι επίκειται κάποιο ηφαιστειακό γεγονός.

Ιρλανδία Ηφαιστειο !!!!!!!!!!!!!

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από τον χάρτη με την καταγραφή των αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων

Το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας (ΙΜΟ) εξέφρασε την ανησυχία του ότι μεγάλες ποσότητες μάγματος ανακινούνται κάτω από τη γη και θα μπορούσαν να βγουν στην επιφάνεια. Τονίζει ότι είναι πιθανό το μάγμα να φτάσει και ως την πόλη.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί χιλιάδες δονήσεις γύρω από το ηφαίστειο Φαγκραντάλσφιαλ. Οι περισσότερες είναι επικεντρωμένες στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, η οποία δεν είχε ηφαιστειακή δραστηριότητα για 800 χρόνια πριν από την έκρηξη του 2021. Περισσότερες από 20.000 δονήσεις έχουν καταγραφεί στη νοτιοδυτική Ισλανδία από τα τέλη Οκτωβρίου.

Ισλανδία ηφαίστειο
Χιλιάδες δονήσεις κοντά στο όρος Fagradalsfjall (στη φωτογραφία τον Ιούλιο) προκάλεσαν ανησυχίες για έκρηξη του ηφαιστείου Πηγή BBC

Η Ισλανδία είναι μία από τις πιο ενεργές γεωγραφικές περιοχές στον κόσμο, με περίπου 30 ενεργές ηφαιστειακές περιοχές.

ΠΗΓΕΣ:BBC, CNN

Διαφήμιση