Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε HELLENiQ ENERGY:Νέα διεθνής επένδυση ΑΠΕ στην αγορά της Κύπρου

HELLENiQ ENERGY:Νέα διεθνής επένδυση ΑΠΕ στην αγορά της Κύπρου

Την εξαγορά έξι (6) φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 26 MW, στην Κύπρο, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY επισημαίνοντας ότι έτσι αυξάνει η συνολική ισχύ του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ που διαθέτει στη χώρα, σε πάνω από 40 MW.

0
Επένδυση ΑΠΕ Κύπρος Hellenic Energy
Διαφήμιση

 

 

Η εν λόγω εξαγορά, που πραγματοποιείται μέσω θυγατρικής της HELLENiQ Renewables, συνιστά την πέμπτη κατά σειρά διεθνή επένδυση ΑΠΕ του Ομίλου και τη δεύτερη που πραγματοποιείται στην κυπριακή αγορά. Η νέα επένδυση εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε πρόσθετη ετήσια παραγωγή ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας της τάξεως των 43 GWh, ανεβάζοντας το σύνολο της ετήσιας παραγωγής σε 68 GWh. Και εντάσσεται στη στρατηγική «Vision 2025», με την οποία η HELLENiQ ENERGY στοχεύει στην ενίσχυση του πρωταγωνιστικού της ρόλου στο μεταβαλλόμενο ενεργειακό τοπίο.

Τα νέα πάρκα θα λειτουργήσουν σταδιακά, μέσα στους επόμενους 5 μήνες, με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών, οπότε και αναμένεται να ενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της HELLENiQ Renewables Cyprus.

Η Price waterhouse Coopers Ltd (PwC CY) ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, ενώ το δικηγορικό γραφείο  Χρύσης Δημητριάδης και Συνεργάτες ενήργησε ως νομικός σύμβουλoς για τη συναλλαγή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Η επένδυση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική μετασχηματισμού του Ομίλου μας, “VISION 2025”. Σαν έργο, πληροί τις προϋποθέσεις για την ενεργειακή αυτονομία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και τη μετάβαση σε πράσινη ενέργεια, προσβάσιμη σε όλους.

Ήδη, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής μας, έχουμε προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ σε έργα πράσινης ενέργειας, με την εταιρία να έχει ήδη χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ άνω των 350 MW σε λειτουργία και 700 MW σε προχωρημένη φάση ανάπτυξης. Οι επενδύσεις αυτές, πέρα από τη βελτίωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, βοηθούν και στην περαιτέρω διεθνοποίηση του Ομίλου μας, που έχει πλέον πάνω από το 50% της δραστηριότητάς του σε χώρες εκτός Ελλάδος.»

Υπενθυμίζεται ότι η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην Κύπρο και στον κλάδο εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, σε βιομηχανικούς πελάτες, μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΕΚΟ Energy Cyprus.

Διαφήμιση