Αρχική Αφιερώματα Great Greece For Ever: Ψηφιακό σχολείο ελληνικής γλώσσας για τα ελληνόπουλα της...

Great Greece For Ever: Ψηφιακό σχολείο ελληνικής γλώσσας για τα ελληνόπουλα της ομογένειας

Τιμούμε τη γλώσσα, την ιστορία, οραματιζόμαστε το μέλλον κι αφήνουμε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές. Αυτοί ειναι οι στόχοι της “Great Greece for Ever” και του 1ου Φιλανθρωπικού GALA που πραγματοποιήθηκε  στην Politia Tennis Club με την συμμετοχή πλήθους φίλων και εθελοντών.

0
Logo great greece for ever
Διαφήμιση

Αγγελική Γυπάκη 2023 01 30

Ρεπορτάζ: Αγγελική Γυπάκη 

Η ιδέα είναι μεγαλόπνοη και η υλοποίησή της λιαν εφικτή με την βοήθεια της τεχνολογίας. Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Great Greece For Ever υπό την Πρόεδρο Ελένη Χόβρη και η επιτροπή ειδικού σκοπού (Επιτροπή των Σοφών) υπό τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Κουσκούκη έχουν θέσει ως στόχο τη δημιουργία ενός Ψηφιακού Δημοτικού Σχολείου για τα Ελληνόπουλα της διασποράς.Συμμέτοχοι σε αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο η ΚΕΔΕ,Περιφέρειες της Ελλάδας,η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Σεβασμιότατος Αρχιεπισκοπος Ελπιδοφόρο, η Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Ελπιδοφόρος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής
Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Στο 1ο φιλανθρωπικό Gala της “Great Greece for Ever”  παρουσιάστηκε το όραμα για την δημιουργία της Παγκόσμιας Κοινωνίας των απανταχού Ελλήνων  με την προβολή εγκάρδιου μηνύματος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου προς την Great Greece for Ever και την Πρόεδρό της κυρία Ελένη Χόβρη όπου, πολύ παραστατικά, παρομοίασε την ελληνική γλώσσα με την μακρόβια ελιά. “Απλώνει ρίζες και κλώνους. Κρατά από τον Όμηρο και τον Πλάτωνα κι έχει προοπτική να παράγει χυμούς επί άλλους τόσους αιώνες.” Επίσης τόνισε πως “Οι σύγχρονοι Έλληνες πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς, γιατί έχουμε μια μητρική γλώσσα που υπήρξε οικουμενική. Η γλώσσα αυτή αποτελεί στη θαυμαστή διαχρονικότητά της ένα πολύτιμο στοιχείο της εθνικής και πολιτισμικής ταυτότητας του λαού μας.”

Το έργο

Με στόχο την “Παιδεία των Ομογενών” η “Great Greece for Ever”, δημιουργησε την πλατφόρμα https://greatgreece200plus.gr/ η οποία θα υποδεχθεί το 6τάξιο ψηφιακό Δημοτικό σχολείο για εξ αποστάσεως μάθηση και σπουδή της ελληνικής γλώσσας κι ιστορίας με διαδιικτυακό υλικό κατάλληλο για ΕλληνόπουλΑ 3ης,4ης,5ης γενιάς. Ήδη η οργάνωση έχει προχωρήσει στη δημιουργία mobile  εφαρμογής απευθυνόμενη σε παιδιά ομογενών για την μεταλαμπάδευση των ηθών και εθίμων της Ελλάδας- ” Ένας χρόνος στην Ελλάδα”– ενώ ειναι σε διερεύνηση για το διδακτέα ύλη στην Ελληνική γλώσσα και ιστορία.

Επίσης στοχεύει στην δικτύωση ομογενειακών και εθελοντικών οργανώσεων,στην ανάδειξη της χώρας μας ως πρωτογενή παραγωγό όλων των μορφών εναλλακτικού τουρισμού,υγείας και ευεξίας αλλά και στην διάδοση των ελληνικών τοπικών προιόντων και υπηρεσιών από όλη την Ελλάδα.

eleni chovri
Πρόεδρος Great Greece For Ever κ Ελένη Χόβρη

“Ελλάδα η όμορφη κόρη που πολλοί ζήλεψαν”

Στο 1ο φιλανθρωπικό Gala της “Great Greece for Ever”, η  Πρόεδρος της Great Greece for Ever κυρία Ελένη Χόβρη έκανε μια συγκινητική αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας και της Ελληνικής Γλώσσας και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που έχουν παίξει οι ευεργέτες στην χώρα μας .Παρομοίασε την Ελλάδα ως μία “λαμπερή και όμορφη κόρη που πάντα αντανακλά γαλάζια”. Αυτή που ” την ζήλεψαν πολλοί, την φυλάκισαν και την καταπόντισαν για 400 χρόνια, αλλά μαζί με τα παιδιά της κράτησε τη γλώσσα και αναδύθηκε και πάλι με την φροντίδα και την αρωγή των εθνικών ευεργετών. Η κα Χόβρη αναφέρθηκε στο όραμά της για το Ψηφιακό Δημοτικό Σχολείο και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν το έργο της Great Greece for Ever. Παρουσίασε την Επιτροπή των Σοφών και κάλεσε στο βήμα τον Πρόεδρό της κύριο Κουσκούκη.

Κ Κουσκούκης

Ο Καθηγητής Δερματολογίας–Νομικός, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας Κινέζικης και Συμπληρωματικής Ιατρικής & Πρόεδρος Επιτροπής των Σοφών κύριος Κωνσταντίνος  Κουσκούκης εμπνευσμένος από το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου, έμεινε στον ίδιο τόνο αναλύοντας τη σπουδαιότητα της ελληνικής γλώσσας και τη σημασία της διατήρησής της και μέσω του τουρισμού.

leventi chovri pachidou

Την σκυτάλη της παρουσίασης της εκδήλωσης πήρε η Αντιπρόεδρος της Great Greece for Ever κυρία Φανή Λεβέντη η οποία κάλεσε στο βήμα τη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) με Πρόεδρο τον κύριο Λεωνίδα Ραπτάκη, κυρία Ζέφη Καργίδου, η οποία μίλησε τόσο για το έργο της ΠαΔΕΕ όσο και εκ μέρους του κυρίου Louis Kokkinakos για τα Plato Academy Schools στην Φλόριντα των ΗΠΑ όπου παιδιά της ομογένειας διδάσκονται ελληνικά.

Η Great Greece for Ever συνεργάζεται στενά με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά για την δημιουργία της ψηφιακής εφαρμογής A year in Greece με την οποία τα Ελληνόπουλα της διασποράς θα γνωρίζουν τα έθιμα της Ελλάδος. Το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά” εκπροσώπησε η Υπεύθυνη της Μονάδας Καινοτομίας για τις Γυναίκες κυρία Ελένη Πετρά η οποία αναφέρθηκε στο πλήθος εφαρμογών του Ινστιτούτου τονίζοντας την εμπειρία τους σε εφαρμογές σχετικά με την Ελληνική Γλώσσα

Η Iατρός Μικροβιολόγος-Βιοπαθολόγος & Μέλος του ΔΣ της Great Greece for Ever κα Αλεξάνδρα Μαρίνη-Μαστρογιαννάκη μίλησε για τους στόχους της Great Greece for Ever σχετικά με τους Έλληνες της Διασποράς ενώ τόνισε την σημαντικότητα της διατήρησης της Ελληνικής Γλώσσας και ανέφερε στατιστικά στοιχεία για την εξέλιξη της γλώσσας μας διεθνώς.

patoulis
Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Η βραδιά έκλεισε με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πρόεδρο Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας ΕΛΙΤΟΥΡ & Πρόεδρο Παγκοσμίου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών κύριο Γιώργο Πατούλη που κι αυτός μίλησε με θερμά λόγια για τη σημασία της επιβίωσης της Ελληνικής Γλώσσας παγκοσμίως και υπενθύμισε ότι “αποτέλεσε ξεχωριστή τιμή για μένα το ότι κατάφερα ως πρόδρος της ΚΕΔΕ να συνεισφέρω στην καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας που εορτάζεται κάθε χρόνο από το 2017 την 9η Φεβρουαρίου.

Μια πρωτοβουλία, που όπως είπε ο κ Πατούλης, “ξεκίνησε από την Ιταλία και τονπρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας κ. Γιάννη Κορίνθιο και τον πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας Μάρκο Γκάλντι, τότε δήμαρχο της Κάβα ντε Τιρένη”.

Τον λόγο τέλος πήρε ο Διευθυντής Πωλήσεων της 1 to 1 Diet by Cambridge Weight Plan κύριος Βασίλης Ρηγόπουλος. Η 1 to 1 Diet by Cambridge Weight Plan είναι υποστηρικτής και συνοδοιπόρος σε κάθε βήμα της Great Greece for Ever.Ακολούθησε δεξίωση πλαισιωμένη από μουσική με τον Αλέξανδρο Σούτσο στο πιάνο και την Πέρσα Σέργη στο τραγούδι.

Περισσότερες ληροφορίες: info@greatgreece200plus.gr

 

 

 

Διαφήμιση