Αρχική Ειδήσεις Έρχεται το “Καλάθι των Χριστουγέννων-Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Έρχεται το “Καλάθι των Χριστουγέννων-Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

0
Χριστούγεννα, Αθήνα
Διαφήμιση

 

Τα μέτρα στήριξης των καταναλωτών που λαμβάνονται από το υπουργείο Ανάπτυξης σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγηθεί η ακρίβεια επαναφέρουν για δεύτερη χρονιά και το “Καλάθι των Χριστουγέννων”, το οποίο αναμένεται  να τεθεί σε ισχύ σε λίγες ημέρες, με στόχο τη συγκράτηση των τιμών στην εορταστική αγορά.

Το φετινό “καλάθι των Χριστουγέννων” θα ισχύει από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2024. Αυτό θα περιέχει τρόφιμα, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο εορταστικό τραπέζι. Το «καλάθι των Χριστουγέννων» θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, μεταξύ άλλων γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι-βασιλόπιτα και γλυκίσματα όπως σοκολατοειδή και άλλα είδη.

Η αναλυτική λίστα με τα προϊόντα θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Στην ίδια λογική με πέρυσι στο «καλάθι των Χριστουγέννων» υποχρεωτικά θα συμμετέχουν όλα τα σουπερμάρκετ και οι υπεραγορές με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να συγκρατηθούν οι τιμές σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Σημειώνεται επίσης ότι στο ίδιο μήκος κύματος το υπουργείο επεξεργάζεται και το ενδεχόμενο για ένα ακόμα μέτρο, και αυτό θα είναι το «καλάθι του Άγιου Βασίλη», το οποίο θα περιλαμβάνει παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

 

Διαφήμιση