Αρχική Special Topics Έλαμψε για λίγο ο ουρανός στη Βόρεια Ιταλία

Έλαμψε για λίγο ο ουρανός στη Βόρεια Ιταλία

0
italia lampsi
Διαφήμιση
Μία μυστηριώδης λάμψη, που έμοιαζε με φωτοστέφανο, εμφανίστηκε στον ουρανό της Βόρειας Ιταλίας για να εξαφανιστεί λίγα λεπτά αργότερα.

Πρόκειται για ένα αρκετά παράξενο και ανεξήγητο φαινόμενο, που εμφανίστηκε στον νυχτερινό ουρανό της Βόρειας Ιταλίας χθες το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι κάτοικοι απαθανάτισαν μία μυστηριώδη λάμψη, που έμοιαζε σαν ένα τεράστιο φωτοστέφανο. Το φαινόμενο αυτό διήρκησε για περίπου 4 λεπτά πριν εξαφανιστεί εντελώς από τον ουρανό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από το Forecast Weather Greece/Meteoweb.eu, μία πιθανή εξήγηση που δίνεται για το συμβάν, είναι η λάμψη αυτή να αποτελεί ένα «κατάλοιπο» της έκρηξης του πυραύλου Starship της SpaceX όταν έφτασε στο υψόμετρο των 150 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η λάμψη αυτή ενδεχομένως να δημιουργήθηκε από το μεθάνιο και το οξυγόνο που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα, τα οποία εξακολουθούν να φωτίζονται από τον Ήλιο την ώρα που διασκορπίζονται.

Ωστόσο ένα παρόμοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και την προηγούμενη εβδομάδα στην Αλάσκα, και τελικά διαπιστώθηκε ότι οφειλόταν σε εκτόξευση πυραύλου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤέιλορ Σουίφτ: Ο θάνατος 23χρονης και 60°C ακύρωσαν τη συναυλία της στο Ρίο ντε Τζανέιρο (Φωτό)
Επόμενο άρθροΠως πλήττεται ο παιδικός εγκέφαλος από την συνεχή χρήση ηλεκτρονικών συσκευών