Αρχική Ειδήσεις Σταϊκούρας: Δράσεις για τη στενότερη διασύνδεση με τα Δυτικά Βαλκάνια

Σταϊκούρας: Δράσεις για τη στενότερη διασύνδεση με τα Δυτικά Βαλκάνια

Στενότερη συνεργασία για τη διευκόλυνση της διασυνοριακής διέλευσης στο πεδίο των μεταφορών με τα Δυτικά Βαλκάνια επιδιώκει η Ελλάδα.   

0
σταικουρας συναντηση
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας με τον επικεφαλής της Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, Matej Zakonjsek.
Διαφήμιση
Τα βήματα και οι δράσεις που δρομολογούνται για τη διασύνδεση τόσο στον οδικό άξονα όσο και στον σιδηρόδρομο και τους λιμένες με τα Δυτικά Βαλκάνια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας με τον επικεφαλής της Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, Matej Zakonjsek.

Στην ατζέντα της συνάντησης των δύο αντρών βρέθηκαν οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της καλύτερης σύνδεσης της Ελλάδας με τα Δυτικά Βαλκάνια στο πεδίο των μεταφορών.

Σκοπός της συνεργασίας, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας είναι η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών και οδικών αξόνων, η διευκόλυνση των διασυνοριακών διελεύσεων και η αναβάθμιση των λιμένων, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες μετακίνησης φυσικών προσώπων και μεταφοράς εμπορευμάτων, μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών στα Δυτικά Βαλκάνια.

σταικουρας συν
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας στην διάρκεια της συνάντησης με τον επικεφαλής της Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, Matej Zakonjsek.

Ειδικότερα, οι ενότητες της συνεργασίας της Ελλάδας με την Κοινότητα Μεταφορών αφορούν:

· τη μείωση καθυστερήσεων στα διασυνοριακά σημεία διέλευσης με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

· τον νέο Ευρωπαϊκό Διάδρομο Δυτικών Βαλκανίων – Ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος διέρχεται από τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων (Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Σερβία, Κόσοβο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Κροατία), καθώς και

·τις σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι η Μόνιμη Γραμματεία της Κοινότητας Μεταφορών παρέχει διοικητική στήριξη, ενεργεί ως παρατηρητήριο μεταφορών και παρακολουθεί τις επιδόσεις της επέκτασης του Διευρωπαϊκού Μεταφορών (ΔΕΔ – Μ) στην περιοχή.

 

 

Διαφήμιση