Αρχική Special Topics Κάστορες: Η επιστροφή τους στο Λονδίνο ύστερα από 400 χρόνια!

Κάστορες: Η επιστροφή τους στο Λονδίνο ύστερα από 400 χρόνια!

Οι κάστορες μετά από τέσσερις αιώνες απουσίας επιστρέφουν με τη σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων στο Δυτικό Λονδίνο. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από τη σκέψη των αρχών της επαναφοράς στη ισορροπία της αλυσίδας του οικοσυστήματος, η διατάραξη του οποίου αποτελεί κίνδυνο για την σταδιακή καταστροφή της βιοποικιλότητας της φύσης.

0
feeding beavers
Νεαροί κάστορες τρώνε ένα κλαδί ιτιάς
Διαφήμιση

 

Έτσι οι κάστορες έχουν πιάσει και πάλι …δουλειά στα πάρκα, κάνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτό που η φύση τους έχει ορίσει!

Ήδη, μια οικογένεια πέντε καστόρων απελευθερώθηκε στο δυτικό Λονδίνο – αποτελώντας τους πρώτους άγριους κάστορες σε αυτό το τμήμα της πρωτεύουσας εδώ και 400 χρόνια.

Τα πλάσματα αυτά ήταν κάποτε άφθονα στην Αγγλία, αλλά κυνηγήθηκαν μέχρι εξαφάνισης και χρησιμοποιούνταν για τις γούνες, το καστορέλαιο και το κρέας τους. Ελπίζεται ότι οι κάστορες – που αφέθηκαν ελεύθεροι στο Paradise Fields του Ealing από μέλη της Ealing Wildlife Group, του Citizen Zoo, του Ealing Council, των Friends of Horsenden Hill και του Groundwork London, καθώς και από τον ίδιο τον Sadiq Khan – θα ευδοκιμήσουν τώρα στο πάρκο και θα αρχίσουν να αναπαράγονται.

Ο Sadiq Khan βοηθά στην απελευθέρωση των καστόρων

Γιατί το Λονδίνο χρειάζεται κάστορες; Είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν άλλα είδη να ευδοκιμήσουν- χτίζοντας φράγματα, σκάβοντας κανάλια και δημιουργώντας νεκρό ξύλο, βοηθούν στη διατήρηση ενός ενδιαιτήματος για να ευδοκιμήσουν άλλα πλάσματα – συμπεριλαμβανομένων των νερόμυλων, των λιβελούλων, των αμφιβίων, των πτηνών, των ερπετών και των ψαριών. Μήπως επίσης ροκανίζουν δέντρα; Ναι, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Working Hard
Κάστορας, στο δάσος που κόβει μια μεγάλη βελανιδιά

Η απελευθέρωση των καστόρων υποστηρίζεται από το ταμείο Rewild London του δημάρχου του Λονδίνου, το οποίο δημιουργεί ή αποκαθιστά περίπου 350 εκτάρια οικοτόπων άγριας ζωής στην πόλη.

Δήλωσε ο Χαν: “Αντιμετωπίζουμε κλιματικές και οικολογικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως, αλλά έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη διαφορά και δεσμεύομαι να διασφαλίσω ότι το Λονδίνο θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντιστροφής των τάσεων μείωσης της βιοποικιλότητας και της καταστροφής της φύσης”.

Δύο κάστορες απελευθερώθηκαν στο Forty Hall Farm στο Enfield νωρίτερα φέτος.

Διαφήμιση