Αρχική Ειδήσεις Readers’ Choice Awards 2023: Μύκονος και Ελλάδα- Τουριστικοί προορισμοί που ξεχωρίζουν

Readers’ Choice Awards 2023: Μύκονος και Ελλάδα- Τουριστικοί προορισμοί που ξεχωρίζουν

Με τη Μύκονο να διακρίνεται ως το 2ο καλύτερο ευρωπαϊκό νησί και την Ελλάδα 3η στο top 20 των καλύτερων προορισμών παγκοσμίως ολοκληρώθηκαν τα βραβεία Readers’ Choice Awards 2023.

0
Μύκονος, Ελλάδα
Διαφήμιση

Οι βαθμολογίες στα Readers’ Choice Awards 2023 στηρίχθηκαν στην ψηφοφορία των εκατομμυρίων αναγνωστών από όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων για τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης και για τις χώρες που αξίζουν την προτίμηση των ταξιδιωτών.

Το top20 των καλύτερων νησιών 

Στην πρώτη 20άδα των ελληνικών νησιών βρίσκονται επίσης Πάρος, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κως, η Σκιάθος, η Σίφνος, η Σαντορίνη και η Κρήτη. Στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς προορισμούς περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Ίμπιζα, τα Κανάρια Νησιά, οι Αζόρες, η Μινόρκα, το Χβαρ στην Κροατία, η Μάλτα, η Ίσκια στην Ιταλία , η Μαγιόρκα κ.α. Σημειώνεται ότι η βαθμολογία βασίζεται στα επίπεδα ικανοποίησης που δήλωσαν για αυτά τα νησιά οι αναγνώστες του περιοδικού.

Τουρισμός

Στο τοπ 20 των καλύτερων τουριστικών προορισμών η Ελλάδα

Σε αυτήν την κατάταξη την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ιαπωνία και τη δεύτερη η Ιταλία, ενώ η χώρα μας αναδεικνύεται τρίτη, με την Ιρλανδία και τη Νέα Ζηλανδία να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Ακολουθούν η Ισπανία και η Πορτογαλία, ενώ η Γαλλία εμφανίζεται στην 20η θέση.

 1. Ιαπωνία
 2. Ιταλία
 3. Ελλάδα
 4. Ιρλανδία
 5. Νέα Ζηλανδία
 6. Ισπανία
 7. Πορτογαλία
 8. Ισραήλ
 9. Νορβηγία
 10. Ελβετία
 11. Τουρκία
 12. Αυστραλία
 13. Ισλανδία
 14. Κροατία
 15. Γερμανία
 16. Ηνωμένο Βασίλειο
 17. Νότια Αφρική
 18. Αυστρία
 19. Σρι Λάνκα
 20. Γαλλία
Διαφήμιση