Αρχική Special Topics - 2 Όμιλος Texan Envipco:1ο Βραβείο Green Awards στο «Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για το Περιβάλλον»

Όμιλος Texan Envipco:1ο Βραβείο Green Awards στο «Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για το Περιβάλλον»

Ως Gold Sponsor συμμετείχε ο Όμιλος Texan Envipco στο “The Third Thessaloniki Metropolitan Summit” του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη.

0
green awards
Η απονομή των “Green Awards 2023”, όπου η ΤΕΧΑΝ Envipco έλαβε το 1ο Βραβείο στην ενότητα «Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για το Περιβάλλον» της Κατηγορίας «Βραβεία προς Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς», ενώ το βραβείο απένειμε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας.
Διαφήμιση

Μάλιστα, ο Όμιλος Texan Envipco κατάφερε να αποσπάσει το Βραβείο Green Awards στην ενότητα «Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για το Περιβάλλον»

Στο συνέδριο συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο πάνελ με θεματική “US-GREEK BUSINESS AND INVESTMENT TIES: EVEN STRONGER? – The Government’s new priorities”, ​ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος, Managing Director, TEXAN Envipco Hellas Group, ο οποίος συνομίλησε με τους κ.κ. Κώστα Σκρέκα, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Jerry Ismail, Consul General του Προξενείου των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη, με άξονα τις προοπτικές και τη σημασία των ελληνοαμερικανικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Ο κ. Παναγιώτης Μούργος σημείωσε κατά την ομιλία του: «Προβλέπεται η δημιουργία 1.000 νέων πράσινων θέσεων εργασίας την επόμενη 4ετία, 2023-2026. Η μεγάλη επένδυση στην οποία προχώρησε ο Όμιλος Texan Envipco, εγκαινιάστηκε το 2019 δημιούργησε 80 πράσινες θέσεις εργασίας, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει, ενώ με την ανάπτυξη που έχει καταγράψει είναι σε θέση να υποσχεθεί την διεύρυνση νέων ευκαιριών απασχόλησης. Επιπλέον, σχεδιάζονται δύο νέες επενδύσεις στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Φυσικά υλοποιούμε και ένα τεράστιο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ύψους 1.000.000€ με επίκεντρο τους πυλώνες «περιβάλλον», «υγεία» και «κοινωνία», που βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης από αρμόδιους φορείς. Η ΤΕΧΑΝ λοιπόν ακολουθεί βέλτιστη πρακτική και δείχνει το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αμερικανικής Πρεσβείας με την ελληνική κυβέρνηση στην προσέλκυση επενδύσεων».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε και η απονομή των “Green Awards 2023”, όπου η ΤΕΧΑΝ Envipco έλαβε το 1ο Βραβείο στην ενότητα «Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για το Περιβάλλον» της Κατηγορίας «Βραβεία προς Επιχειρήσεις και Δημόσιους Φορείς», ενώ το βραβείο απένειμε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας. Η καινοτομία, η υψηλή τεχνολογία, οι σημαντικές συλλεγόμενες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών με Διαλογή στην Πηγή, η άψογη και αποτελεσματική συνεργασία με τους Δήμους, καθώς και η παροχή οικονομικού εργαλείου στους πολίτες αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους για τη σημαντική αυτή διάκριση.

Το συνέδριο του Economist προσέλκυσε για άλλη μία χρονιά σημαντικές προσωπικότητες της διεθνούς και εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Μεταξύ αυτών, ομιλητές ήταν σημαίνοντες εκπρόσωποι της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως ο κ. Μάκης Βορίδης, Υπουργός Επικρατείας, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, ο κ. Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Παύλος Μαρινάκης, Εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης, ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ.α.

Τέλος, στο Gala Dinner που πραγματοποιήθηκε, παρευρέθηκαν προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, ανάμεσά τους και ο κ. Dominique de Villepin, τέως Πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Σχετικά με την ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση

Ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση αποτελεί τον ηγέτη στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης. Σε συνεργασία με τον αμερικάνικο Οίκο Envipco, ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα την 1η μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης εκτός των συνόρων των ΗΠΑ. Η ΤΕΧΑΝ αναπτύσσει σημαντική κοινωνική δράση και εφαρμόζει το μοναδικό και καινοτόμο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και δωρίζει 1.000.000 € για να ενισχύσει σημαντικές Δράσεις για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία και την τοπική κοινωνία, με τίτλο «Εμείς δωρίΖΟΥΜΕ 1.000.000 €, Εσύ αποφασίΖΕΙΣ που θα το μοιράσεις».

 

 

Διαφήμιση