Αρχική Ειδήσεις ΟΗΕ: Θύματα πολέμου και εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής αποστολής από τους βομβαρδισμούς στη...

ΟΗΕ: Θύματα πολέμου και εργαζόμενοι της ανθρωπιστικής αποστολής από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

Το δικό της -μέχρι τώρα- απολογισμό για τα θύματα πολέμου από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα κάνει η ανθρωπιστική υπηρεσία του ΟΗΕ, μετρώντας τέσσερις νεκρούς που ανήκαν στο εργατικό της δυναμικό. 

0
ΟΗΕ
Διαφήμιση

Σύμφωνα με το Europa Press, η διευθύντρια επικοινωνίας του ανθρωπιστικού οργανισμού, Ζουλιέτ Τουμά, από την έδρα της στο Αμμάν της Ιορδανίας γνωστοποίησε ότι δυστυχώς πλέον και η UNRWA συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θύματα του πολέμου και τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας, κυρίως εκπαιδευτικοί και εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, είναι ανώνυμοι ήρωες που βρίσκονται στις επικίνδυνες περιοχές παρέχοντας τις υπηρεσίες τους σε όσους τη χρειάζονται.

Η εκπρόσωπος της UNRWA γνωστοποίησε ότι από την έναρξη των εχθροπραξιών η υπηρεσία έχει αναγκαστεί να ελαχιστοποιήσει την ανθρωπιστική της δράση κλείνοντας για λόγους ασφαλείας σχολεία και κέντρα διανομής τροφίμων και επηρεάζοντας αρνητικά με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον 300 χιλιάδες παιδιά στην περιοχή.

Lebanon Palestinian Camp Clashes
Παλαιστίνια παιδιά που έφυγαν με τους γονείς τους από τα σπίτια τους στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό του Ein el-Hilweh, συγκεντρώνονται στην αυλή ενός σχολείου της UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East), στο νότιο λιμάνι της Σιδώνας, Λίβανος, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023. Η UNRWA δήλωσε ότι εκατοντάδες οικογένειες που εκτοπίστηκαν από τον προσφυγικό καταυλισμό Ein el-Hilweh έχουν βρει καταφύγιο σε κοντινά τζαμιά, σχολεία και το κτίριο του δήμου της Σιδώνας μετά τις μάχες που ξέσπασαν την περασμένη Πέμπτη στον καταυλισμό μεταξύ της ομάδας Φατάχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και μαχητικών ισλαμιστικών ομάδων, οι οποίες άφησαν αρκετούς νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. (AP Photo/Mohammed Zaatari)

Υπενθύμισε ότι η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε κατάσταση αποκλεισμού εδώ και 16 χρόνια, που σημαίνει ότι τα πράγματα ήταν ήδη πολύ άσχημα, αφού τα δύο τρίτα του πληθυσμού βιώνουν σε συνθήκες φτώχειας, ενώ 1,2 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι εξαρτούνται άμεσα από τη βοήθεια που διανέμει η UNRWA.

«Δεν μπορεί ούτε να μπει, ούτε να βγει προσωπικό του ΟΗΕ από τη Γάζα, η οποία είναι εντελώς αποκλεισμένη από ανθρωπιστική βοήθεια» σημείωσε η Ζουλιέτ Τουμά, που κατέληξε κάνοντας έκκληση για τερματισμό του πολέμου και αποφυγή περαιτέρω απωλειών αμάχων, αφού «πολλοί άνθρωποι στη Λωρίδα της Γάζας είναι η έβδομη φορά που βιώνουν μια σύγκρουση».

 

Διαφήμιση