Αρχική Special Topics Νύχτες Πρεμιέρας: Τα περίπτερα της Αθήνας και η μεγάλη έκπληξη του Πέδρο...

Νύχτες Πρεμιέρας: Τα περίπτερα της Αθήνας και η μεγάλη έκπληξη του Πέδρο Αλμοδόβαρ (Βίντεο)

Τα περίπτερα της Αθήνας πρωταγωνιστούν στις Νύχτες Πρεμιέρας! Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ του Πιερ Μπλάτνερ, που προβάλλεται την Τρίτη 3/10 στις Νύχτες Πρεμιέρας και καταπιάνεται με το πώς η Κρίση χτύπησε το περίπτερο στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων.

0
Τα περίπτερα της Αθήνας
Διαφήμιση

Τα περίπτερα της Αθήνας …πηγαίνουν στις Νύχτες Πρεμιέρας και η προβολή είναι sold out! Αυτή η απολύτως ιδιαίτερη νεοελληνική κατασκευή-μικροεπιχείρηση, που έχει χαρακτηρίσει την Ελλάδα τα τελευταία περίπου 120 χρόνια απασχόλησε τον σκηνοθέτη Πιερ Μπλάτνερ ο οποίος θα παρακολουθήσει την ταινία του μαζί με το κοινό, στον Δαναό το απόγευμα της Τρίτης.

Σύνταξη: ecozen.gr

Λουκάς Κατσίκας
Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα προβολής του ντοκιμαντέρ του Πιερ Μπλάτνερ, αρχικά, το περίπτερο ήταν η κρατική ανταμοιβή προς αυτούς που αγωνίστηκαν και τραυματίστηκαν για την πατρίδα σε πολέμους από τα τέλη του 19ου αιώνα. Το ντοκιμαντέρ του Πιερ Μπλάτνερ, ωστόσο, έπειτα από μια σύντομη ιστορική αναδρομή, καταπιάνεται με το πώς η Κρίση χτύπησε το περίπτερο στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων. Ταξιδεύοντας σε όλη την επικράτεια, ο Μπλάτνερ συνομιλεί με περιπτερούχους, με τον κόσμο, αλλά και με δημοτικούς αξιωματούχους, προκειμένου να συλλάβει την πολιτική, κοινωνική και πολιτισμική διάσταση ενός φαινομένου που μπορεί να έχει φθίνει με τα χρόνια, όμως εξαιτίας της ωφέλειάς του, έστω και λαβωμένο, εξακολουθεί να επιβιώνει. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του σκηνοθέτη!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Pier Blattner
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pier Blattner
ΜΟΝΤΑΖ: Pier Blattner

ΠΙΕΡ ΜΠΛΑΤΝΕΡ
Eλβετός σκηνοθέτης και παραγωγός. Σπούδασε Φωτογραφία στο Λος Άντζελες. Εργάστηκε στη Διαφήμιση στο Παρίσι, ενώ σκηνοθέτησε δύο ταινίες μικρού μήκους. Ιδρυτής του noyauzeronetwork.org.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ 
2022 Periptero: je t’aime moi non plus

Τρι, 3/10
17:00
ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / PERIPTERO: JE T’AIME MOI NON PLUSΛ. Κηφισίας 109 Δαναός – Αίθουσα 2 – Αμπελόκηποι, Αττική

Μεγάλος πρωταγωνιστής στις Νύχτες Πρεμιέρας  ο Πέδρο Αλμοδόβαρ

Οι Νύχτες Πρεμιέρας που έχουν αποφασίσει να …αλλάξουν τις βραδινές μας συνήθειες στην Αθήνα το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, έκαναν πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 28/9  επιφυλάσσοντας μια τεράστια έκπληξη -και ταυτοχρόνως τιμή για το ελληνικό κοινό- αφού ο σπουδαίος Πέδρο Αλμοδόβαρ απέστειλε εγκάρδιο βίντεο χαιρετισμού ευχαριστώντας το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες
Πρεμιέρας που επέλεξε την ταινία του  STRANGE WAY OF LIFE ως επίσημη έναρξη του φετινού Φεστιβάλ!

Φανερά συγκινημένος αλλά και περήφανος για την ανταπόκριση του μεγάλου σκηνοθέτη ο  Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Λουκάς Κατσίκας, έδωσε…πάσα στο βίντεο …χωρίς φανφάρες  και μεγάλες ατάκες, με αποτέλεσμα να αποθεωθεί στη συνέχεια από το κοινό για την σπουδαία έκπληξη!

Δύο άντρες με κοινό παρελθόν, αλλά αντιδιαμετρικά αντίθετη εξέλιξη στα δύο άκρα του νόμου, συναντιούνται έπειτα από χρόνια σε έναν οικισμό της Άγριας Δύσης. Η επανασύνδεσή τους φέρνει στο φως καταπιεσμένα πάθη, πυροδοτώντας ένα νοσταλγικό ταξίδι στην εποχή της νιότης. Όταν όμως το επόμενο πρωί αποκαλύπτονται τα πραγματικά κίνητρα του ξανασμίγματός τους, η αιματηρή σύγκρουση μεταξύ τους μοιάζει αναπόφευκτη. Εκτός κι αν κερδίσει η αγάπη.

strange way 981 14357111 type14006

Ο Αλμοδόβαρ σκηνοθετεί ένα queer γουέστερν τσέπης για λογαριασμό του οίκου YSL, με τους Ίθαν Χοκ και Πέδρο Πασκάλ να υποδύονται τα γοητευτικά αντίθετα μιας καταστροφικής έλξης.

Εικόνες ύψιστης αισθητικής, camp διάθεση κι ένας θησαυρός από αναφορές στο κινηματογραφικό παρελθόν, συνθέτουν την πιο απενοχοποιημένα «ένοχη απόλαυση» της χρονιάς.

Την τελετή έναρξης τίμησαν με την παρουσία τους στο Παλλάς,  προσκεκλημένοι  από τον καλλιτεχνικό χώρο, τον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και τη μουσική καθώς και εκπρόσωποι  δημοσίων και ιδιωτικών φορέων και θεσμών που στηρίζουν σταθερά και έμπρακτα την δημιουργική παραγωγή της
χώρας.

Διαφήμιση