Αρχική Special Topics Μουσικό Φεστιβάλ Ισραήλ: Βίντεο – σοκ του CNN από τα δραματικά λεπτά...

Μουσικό Φεστιβάλ Ισραήλ: Βίντεο – σοκ του CNN από τα δραματικά λεπτά της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς

Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο με διάρκεια 4′ 24΄΄ το αμερικάνικο δίκτυο CNN συγκέντρωσε καρέ-καρέ υλικό από 50 βίντεο που αποδίδουν τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν κατά την ανελέητη επίθεση της Χαμάς στο Μουσικό Φεστιβάλ στο Ισραήλ (Nova Music Festival) ακριβώς στην ανατολή του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου 2023.

0
γαζα επιθεση!!!!!!!111111111111111
Διαφήμιση

 

Το αμερικάνικο δίκτυο CNN συγκέντρωσε περισσότερα από 50 βίντεο που δείχνουν όλα όσα συνέβησαν κατά τα δραματικά λεπτά της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς και μίλησε με 12 επιζώντες. Η δημοσιογράφος Katie Polglase αναφέρει πώς η ανάλυση των βίντεο αυτών από το CNN διαπίστωσε ότι η Χαμάς επιτέθηκε στο φεστιβάλ από τρεις πλευρές, παγιδεύοντας αμάχους και καταδιώκοντας όσους διέφυγαν.

Σύνταξη: ecozen.gr

Στο βίντεο του CNN, με διάρκεια 4΄και 24” περιγράφεται η φρίκη τη στιγμή της Ανατολής του ήλιου, στις 6:30 το πρωί του Σαββάτου στις 7 Οκτωβρίου. «Όλα έμοιαζαν ειρηνικά και ήρεμα, διασκεδάζαμε ακούγαμε μουσική, χορεύαμε, υπήρχε καλή ατμόσφαιρα», αναφέρει επιζών της δολοφονικής επίθεσης που μίλησε στη δημοσιογράφο.

Το βίντεο αναφέρει: ξαφνικά η μουσική σταματά. Αρχικά, υπάρχει δυσαρέσκεια αλλά κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε…

γαζααααααααααααααααα

Σε αναλυτική περιγραφή των γεγονότων που καταγράφονται στο βίντεο στην ιστοσελίδα του CNN  για την επίθεση της Χαμάς  και υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Eliza MackintoshGianluca MezzofioreKatie Polglase, Allegra Goodwin, Benjamin Brown, Teele Rebane, Mark Oliver, Henrik Pettersson και Byron Manley περιγράφεται:

“…Ένοπλοι της Χαμάς εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες και παραβίασαν τα σύνορα μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ, τρέχοντας μέσα από αγροτικές εκτάσεις προς ένα φεστιβάλ ψυχεδελικής μουσικής  (psychedelic trance music festival) που είχε συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέχρι το πρωί. Οι επιτιθέμενοι που έσπασαν τα οδοφράγματα στα σύνορα κατέβηκαν τον αυτοκινητόδρομο 232, κόβοντας ένα θανατηφόρο μονοπάτι μέσα από αγροτικές κοινότητες κιμπούτζιμ. Έκλεισαν το δρόμο προς το φεστιβάλ από το βορρά και το νότο, προτού κατακλύσουν τον εκτεταμένο χώρο με τα πόδια, όπως δείχνουν τα βίντεο. Στη συνέχεια, οι μαχητές περικύκλωσαν το πλήθος από τρεις πλευρές σαν δρεπάνι, πυροβολώντας τους και αναγκάζοντάς τους να διαφύγουν μέσω χωραφιών προς τα ανατολικά.

Το βίντεο του CNN στο οποίο επισημαίνεται ότι υπάρχουν σκηνές βίας :

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CNN (@cnn)

Όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που εξέτασαν περισσότερα από 50 βίντεο, η τρομοκρατική επίθεση της ισλαμιστικής μαχητικής ομάδας στο ρέιβ φεστιβάλ δεν ήταν μόνο εξαιρετικά συντονισμένη, αλλά και σχεδιασμένη για τη μέγιστη δυνατή σφαγή, η κλίμακα και το εύρος της οποίας μόλις τώρα, μία εβδομάδα μετά, αρχίζει να αποκαλύπτεται. Οι βαριά οπλισμένοι ένοπλοι απέκλεισαν σχεδόν όλες τις οδούς διαφυγής, παγιδεύοντας το πλήθος, ενώ ταυτόχρονα στόχευαν τα καταφύγια όπου κρυβόταν ο κόσμος, σκοτώνοντάς τον μαζικά.

χάρτης Μουσικό φαστιβάλ Ισραήλ
ΠΗΓΗ: CNN

Οι δημοσιογράφοι του CNN που συμμετείχαν στην έρευνα της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς, σημειώνουν περιγράφοντας τα γεγονότα: “Χιλιάδες Ισραηλινοί και ξένοι υπήκοοι είχαν κατέβει στην έρημο Νεγκέβ στο νότιο Ισραήλ για το μουσικό φεστιβάλ, γνωστό ως Nova, που σηματοδοτεί την εβραϊκή γιορτή Σουκότ και διαφημίζεται ως εκδήλωση που γιορτάζει την “ενότητα και την αγάπη”.Όταν οι κρότοι των ρουκετών ακούστηκαν από πάνω τους γύρω στις 6:30 π.μ., λίγοι το πρόσεξαν πάνω από τους ηλεκτρονικούς ρυθμούς που έπεφταν.Άλλοι, συνηθισμένοι στα πυρά ρουκετών από τη Γάζα, δεν το σκέφτηκαν και πολύ.Αλλά λίγο αφότου οι διοργανωτές σταμάτησαν τη μουσική και η ασφάλεια οδήγησε τον κόσμο προς τις εξόδους, άρχισε το χάος. Τα κλάσματα του δευτερολέπτου που χρειάστηκαν οι συμμετέχοντες για να αντιδράσουν στη συνέχεια ήταν αποφάσεις ζωής ή θανάτου.

Πολλοί από αυτούς που μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και πήγαν στα κοντινά καταφύγια συναντήθηκαν στους δρόμους με μαχητές, οι οποίοι τους πυροβόλησαν εξ επαφής και εκτόξευσαν χειροβομβίδες μέσα στα γεμάτα οπλισμένα τσιμεντένια τετράγωνα, σύμφωνα με βίντεο και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Άλλοι διασκορπίστηκαν στην ερημιά, προσπαθώντας να χωθούν  κάτω από θάμνους κάκτων και θάμνους ή καλύπτοντας τους εαυτούς τους με άμμο. Είπαν ότι τους κυνηγούσαν ανελέητα για ώρες, τους πυροβολούσαν με πραγματικά πυρά και εκτοξευτές ρουκετών και τους παρακολουθούσαν να σκοτώνονται ή να σύρονται μακριά από ένοπλους απαγωγείς. Αρκετοί φεστιβαλιστές που έμειναν όμηροι από τη Χαμάς εμφανίστηκαν έκτοτε σε βίντεο στη Γάζα.

Οι νεαροί που κατάφεραν να διαφύγουν έτρεξαν σε ανοιχτά αγροκτήματα και κατά μήκος ξηρών κοίτων ποταμών, καθώς οι μαχητές τους πυροβολούσαν, και περπάτησαν αρκετά χιλιόμετρα προς την ασφάλεια των πόλεων που βρίσκονται πιο μακριά από τα σύνορα. Οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο CNN ότι κρύφτηκαν για έξι έως 10 ώρες, πριν καταφέρουν να διαφύγουν – ή πριν φτάσουν οι αρχές και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Άλλοι είπαν ότι επέζησαν προσποιούμενοι τους νεκρούς.

Βασιζόμενο σε ανάλυση βίντεο, μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, δορυφορικές εικόνες και ρεπορτάζ από ομάδες επί τόπου, το CNN χαρτογράφησε την τρομοκρατική επίθεση, η οποία έχει αναδειχθεί ως ένα από τα πιο θανατηφόρα επεισόδια στην πρωτοφανή, πολυμέτωπη επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ από ξηράς, θάλασσας και αέρος.

ΠΗΓΗ: CNN

Διαφήμιση