Αρχική Ειδήσεις Μετρό: Επεκτείνεται στη Δυτική Αττική με τρεις νέους σταθμούς

Μετρό: Επεκτείνεται στη Δυτική Αττική με τρεις νέους σταθμούς

Ένα μέσο, όπως το Μετρό– που κατά γενική ομολογία- έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού στην Αττική, μεγαλώνει και επεκτείνεται περαιτέρω· έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού το Μετρό πηγαίνει στη Δυτική Αττική, εντάσσοντας στο δυναμικό του τρεις ακόμη νέους σταθμούς.

0
ΜΕΤΡΟ
Διαφήμιση

Υπενθυμίζεται ότι ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι εταιρείες/σχήματα ΤΕΡΝΑ , ABAΞ, IΝΤΡΑΚΑΤ, ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, και πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εκκίνηση της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού που αφορά στην κατάθεση των τεχνικών και εν συνεχεία οικονομικών προσφορών, ώστε να αναδειχθεί ο ανάδοχος και να εμφανιστούν τα πρώτα εργοτάξια για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό στη Δυτική Αττική.

χαρτης μετρο γραμμη 2

Τα σημεία κατασκευής των σταθμών

Η επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής» προς τη Δυτική Αττική περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και τους 3 νέους σταθμούς Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο. Ο Σταθμός «Παλατιανή» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της Οδού Θηβών.

Ο Σταθμός «Ίλιον» χωροθετείται στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Ελαιών και διαθέτει 2 εισόδους εκατέρωθεν της οδού Θηβών και πρόβλεψη σύνδεσης/μετεπιβίβασης επιβατών με τον ομώνυμο Σταθμό της μελλοντικής επέκτασης της Γραμμής 4 προς Πετρούπολη.

Ο Σταθμός «Άγιος Νικόλαος» χωροθετείται κάτω από το τμήμα της ομώνυμης οδού και τμήμα του διαμορφωμένου χώρου πρασίνου που βρίσκεται μεταξύ των οδών Παραμυθιάς, Ολύνθου, Ζίτσης και Αγ. Νικολάου.

H σύμβαση περιλαμβάνει ακόμα και την επέκταση του Αμαξοστασίου Ελαιώνα σε γειτονική όμορη περιοχή εμβαδού περίπου 20 στρεμμάτων στη γωνία των οδών Αγίας Άννης και Πιερίας, η οποία σήμερα καταλαμβάνεται κυρίως από αποθήκες του τέως εργοστασίου της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας και από άλλες ιδιοκτησίες.

Η παράδοση του έργου στο επιβατικό κοινό θα σημάνει τη μείωση των χρόνων μετακίνηση από το κέντρο της Αθήνας στη Δυτική Αττική (και αντίστροφα), καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το δρομολόγιο Ίλιον-Σύνταγμα θα εκτελείται σε 20 λεπτά, και το Ίλιον-Ομόνοια σε 15 λεπτά.

Διαφήμιση