Αρχική Ειδήσεις Κεφαλογιάννη: Ξεκίνησε η ανάπλαση στο νησί της Ρόδου

Κεφαλογιάννη: Ξεκίνησε η ανάπλαση στο νησί της Ρόδου

Το νησί της Ρόδου σημαδεύτηκε φέτος από τις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια τόσο στο ίδιο όσο και στις μνήμες των ανθρώπων που βίωσαν αυτές τις δύσκολες ημέρες, με ανυπολόγιστες ζημιές στο περιβάλλον αλλά και στις περιουσίες των κατοίκων.

0
Κεφαλογιαννη Ρόδος
Διαφήμιση

Ωστόσο η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη σηματοδοτεί την πρόθεση των αρχών να μην αφεθεί στην μοίρα το νησί της Ρόδου, ξεκινώντας με σύμμαχό την ιδιωτική πρωτοβουλία, το σχέδιο ανάπλασης που θα καταστήσει και πάλι τη Ρόδο έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στο νησί της Ρόδου, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Ζήκο, με σκοπό να συνδράμουν στην πρωτοβουλία ανάπλασης του και συγκεκριμένα κατά μήκος του οδικού δικτύου που συνδέει τις κοινότητες Γλύστρα, Κιοτάρι, Ασκληπιείο και Γεννάδι.  

Τη σημαντική πρωτοβουλία της Alpha Bank, για το έργο δενδροφύτευσης των πληγεισών περιοχών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον Γιώργο Χατζημάρκο ,καθώς και τους επιχειρηματίες του νησιού, χαιρέτισε στην ομιλία της η Υπουργός Τουρισμού. 

Το μήνυμα της κυρίας Κεφαλογιάννη ήταν ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής. Μπορεί να στέκεται όρθια, αναλαμβάνοντας δράση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.  

2

“Εμείς, ως υπουργείο Τουρισμού βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των ανθρώπων του νησιού, ενισχύοντας την προσπάθεια υποστήριξής του να ανακάμψει από την καταστροφική πυρκαγιά του καλοκαιριού και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε δυναμικά ενέργειες και πρωτοβουλίες με άμεσο περιβαλλοντικό πρόσημο στις πληγείσες περιοχές”, είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα τόνισε πως κυρίαρχος στόχος είναι να γίνει η Ρόδος παράδειγμα προς μίμηση για όλη τη διεθνή κοινότητα, με τη δέσμευση εκ μέρους του υπουργείου να τεθούν ισχυρά θεμέλια για τον εμπλουτισμό της τουριστικής ταυτότητας του νησιού, αλλά και της ανάπτυξής του, στο πλαίσιο χάραξης και υλοποίησης μιας συνολικής τουριστικής πολιτικής που προάγει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. 

Διαφήμιση