Αρχική Επιχειρείν Η Wolt υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ε.E.

Η Wolt υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας της Ε.E.

Η εταιρεία Wolt που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019, συντάσσεται με  πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις. 

0
Η Wolt υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας 1
Διαφήμιση

Η Wolt υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, επισφραγίζοντας έμπρακτα τη δέσμευσή της σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στο εργασιακό περιβάλλον.

Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από τη Wolt, συμβαδίζει με τις βασικές αρχές της εταιρείας, καθώς αναγνωρίζει ότι όταν οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ανήκουν σε ένα περιβάλλον όπου είναι πραγματικά αποδεκτοί και ισότιμοι, μπορούν να πετύχουν ακόμα περισσότερα. Στόχος της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προωθεί ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον για όλους, όπως ήδη κάνει από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, χωρίς αποκλεισμούς, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, το φύλο, την εθνικότητα ή τη θρησκεία του κάθε συνεργάτη ή υπαλλήλου, ένα περιβάλλον που αγκαλιάζει και ενθαρρύνει τη διαφορετικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις.

Η Wolt υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας 2
Ο κ. Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της Wolt Greece και ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας, ο Δημήτρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής της WoltGreece, επεσήμανε σχετικά: «Για όλους εμάς στη Wolt, η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης αποτελεί πυξίδα, την οποία ακολουθούμε με συνέπεια από την αρχή της λειτουργίας μας στην Ελλάδα, και μας αντιπροσωπεύει σε κάθε μας ενέργεια. Έτσι, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που προχωρήσαμε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, καθώς αποτελεί την επικύρωση της ισχυρής μας δέσμευσης, για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προωθεί και σέβεται τη διαφορετικότητα και την παροχή ίσων ευκαιριών, ανεξαρτήτως φύλου, πεποιθήσεων, θρησκευτικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού.».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του DiversityCharterGreece, Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε: «Η Wolt, η πλατφόρμα διανομής φαγητού και άλλων αγαθών, που συνδέει πελάτες με τα καλύτερα εστιατόρια και επιχειρήσεις της πόλης και εξαιρετικούςσυνεργάτες διανομείς, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη τους στο μεγάλο δίκτυο των επιχειρήσεων και οργανισμών που στηρίζουν τη Χάρτα και κατ’ επέκταση τις αρχές και αξίες της Διαφορετικότητας και υγιούς Ένταξης διαφορετικών ανθρώπων στο εργασιακό περιβάλλον θα ισχυροποιήσει το δίκτυο μας και θα ενισχύσει τις προσπάθειες μας για το χτίσιμο ενός χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς επαγγελματικού τοπίου. Τους υποδεχόμαστε με χαρά».

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.

Σχετικά με τη Wolt:

Η Wolt είναι μια εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Ελσίνκι, η οποία έχει αναπτύξει και παρέχει μία ψηφιακή πλατφόρμα την οποία αξιοποιούν καταναλωτές, επιχειρήσεις και διανομείς. Η πλατφόρμα της Wolt συνδέει ανθρώπους που θέλουν να παραγγείλουν φαγητό και άλλα αγαθά, με επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να τα πουλήσουν ή να τα παραδώσουν. Για να το καταφέρει αυτό, η Wolt αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών, από logistics, μέχρι λογισμικό λιανικής και χρηματοοικονομικές λύσεις, καθώς και τη λειτουργία των δικών της καταστημάτων με την επωνυμία Wolt Market. Τα προϊόντα της Wolt περιλαμβάνουν τα WoltatWork (υπηρεσία παροχής γευμάτων ή γενικά μεγάλων παραγγελιών για εταιρείες), WoltDrive (υπηρεσία άμεσης παράδοσης για συνεργαζόμενες επιχειρήσεις) και WoltSelf-Delivery (υπηρεσία παραγγελιοληψίας χωρίς διανομή, την οποία αναλαμβάνει η ίδια η επιχείρηση). Η αποστολή της Wolt είναι να κάνει τις πόλεις καλύτερες, ενισχύοντας και αναπτύσσοντας περαιτέρω τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες έχει παρουσία. Η Wolt ιδρύθηκε το 2014 και ένωσε τις δυνάμεις της με την DoorDash το 2022. Η DoorDash δραστηριοποιείται σήμερα σε 29 χώρες, 25 από τις οποίες λειτουργούν με τα προϊόντα και το εμπορικό σήμα της Wolt. Στην Ελλάδα η Wolt ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2019 και σήμερα έχει παρουσία σε 18 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Λάρισα, Βόλο, Αγρίνιο, Κοζάνη, Σέρρες, Ιωάννινα, Μύκονος, Χαλκίδα, Κατερίνη, Ξάνθη, Καλαμάτα και Καβάλα).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΤ: Σε εκπομπή της Πολωνίας τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου
Επόμενο άρθροΚλιματική αλλαγή: Με 30αρια ο Καναδάς-Καταγράφει ρεκόρ ζέστης