Αρχική Ειδήσεις ΕΟΤ: Σε εκπομπή της Πολωνίας τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου

ΕΟΤ: Σε εκπομπή της Πολωνίας τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου

Την απαράμιλλη ομορφιά που διαθέτουν τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου θέλησε να αποτυπώσει η κρατική τηλεόραση της Πολωνίας στη διάρκεια του συνεργείου της στην Ελλάδα, μετά από συνεργασία με τον ΕΟΤ της χώρας.   

0
Σαμος
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα του πολωνικού συνεργείου στο Μουσείο Οίνου της Σάμου.
Διαφήμιση

Την ιδιαίτερη ομορφιά, το πολιτιστικό απόθεμα, αλλά και τις πολυάριθμες επιλογές που προσφέρουν στους επισκέπτες τους η Σάμος, η Χίος και η Λέσβος, που ανήκουν στα νησιά του Β.Α.Αιγαίου αποτύπωσε συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης της Πολωνίας TVP, που βρέθηκε στην περιοχή-σε συνεννόηση με τον ΕΟΤ- από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

Το δημοσιογραφικό ταξίδι (press trip) διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας με τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με στόχο την προβολή των νησιών αυτών, που είναι λιγότερο γνωστά για τους Πολωνούς ταξιδιώτες, στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκπομπή «Dancing with the world». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταδίδεται τόσο από την πολωνική όσο και από την λιθουανική τηλεόραση, παρουσιάζοντας τον πολιτισμό, την κουζίνα, την ιστορία και τη λαογραφία των επιλεγμένων προορισμών και προτρέποντας τους θεατές να τους επισκεφθούν.

 

Από την επίσκεψη της πολωνικής αποστολής στους χαρακτηριστικούς ανεμόμυλους της πόλης της Χίου.

Το πολωνικό συνεργείο, που συνοδευόταν από την προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ, Νίκη Νικολοπούλου, κατέγραψε στα ρεπορτάζ του τον φυσικό πλούτο και τις γραφικές πόλεις των νησιών αυτών, τις παραλίες τους και τις δυνατότητες για θαλάσσια αθλήματα, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μεσαιωνικά κάστρα και τις εκκλησίες, τις τουριστικές υποδομές, την ελληνική μουσική, τους τοπικούς χορούς, τη λαϊκή τέχνη και την τοπική γαστρονομία, εκθειάζοντας παράλληλα τον μοναδικό χαρακτήρα της ελληνικής φιλοξενίας.

 

Γυρίσματα κατά τη διάρκεια ιππασίας στην παραλία του Μολύβου στην Λέσβο, την ώρα του ηλιοβασιλέματος.

Η εκπομπή για τα νησιά του Β.Α.Αιγαίου-που έγινε κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία ΕΟΤ Πολωνίας- θα μεταδοθεί στα τέλη του Οκτωβρίου 2023 και σε επαναλήψεις από τον Ιανουάριο του 2024, στο κεντρικό κανάλι του TVP, στο TVP Woman, στο TVP Entertainment, στο streaming του TVP, καθώς και στο TVP Wilno (Λιθουανίας), ενώ εκτιμάται ότι θα την παρακολουθήσουν συνολικά 4,2 εκατ. θεατές.

Διαφήμιση