Αρχική Special Topics - 2 Energean: Χωρίς προβλήματα η παραγωγή φυσικού αερίου στο Ισραήλ 

Energean: Χωρίς προβλήματα η παραγωγή φυσικού αερίου στο Ισραήλ 

Την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην παραγωγή φυσικού αερίου στο Ισραήλ, μετά τον πόλεμο που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς δίνει η Energean.

0
energean 600
Διαφήμιση
Όπως αναφέρουν πηγές της ελληνικής Energean, ύστερα από ρεπορτάζ στον “Οικονομικό Ταχυδρόμο” , κανένα πρόβλημα από τις μάχες Ισραήλ – Χαμάς δεν αντιμετωπίζουν οι θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης και παραγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου της περιοχής.

Η Energean

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν στον “ΟΤ” πως «οι μάχες που διεξάγονται μεταξύ Ισραήλ-Χαμάς δεν είναι κοντά στο FPSO, (πλωτή μονάδα παραγωγής αποθήκευσης και εκφόρτωσης υδρογονανθράκων) αλλά και στις επιχειρήσεις της».

Σημειώνεται ότι το FPSO, το οποίο αυτή τη στιγμή παράγει φυσικό αέριο από το κοίτασμα του Καρίς βρίσκεται 90 χλμ. από την ακτή του Ισραήλ και είναι πιο κοντά στην ΑΟΖ της Κύπρου. Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν τόσο οι διοικητικές υπηρεσίες της Energean στο Τελ Αβίβ αλλά και η τεχνική βάση του FPSO στη Χάιφα.

«Οι λειτουργίες της Energean συνεχίζονται κανονικά», διαβεβαιώνουν πηγές, ενώ ταυτόχρονα «η εταιρεία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση στο Ισραήλ για την ασφάλεια του προσωπικού».

Ο αριθμός των απασχολούμενων στην εταιρεία και το FPSO εκτιμώνται σε περίπου 100 άτομα.

Πλήρης στήριξη

Πηγές της Energean δηλώνουν την «πλήρη στήριξη στο Ισραήλ και τους Ισραηλινούς», επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση τους για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποσότητες αερίου από το Καρίς προς την αγορά του Ισραήλ ανέρχονται σε 6 δις. κυβικά μέτρα ετησίως. Και καλύπτουν κατά το ήμισυ τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Η Energean είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τελ Αβίβ και του Λονδίνου και στη φάση αυτή βρίσκεται στη διαδικασία εκπόνησης του σχεδίου ανάπτυξης του κοιτάσματος Κατλάν με αποθέματα 70 δις. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, ενώ πριν το τέλος του έτους θα μπει σε παραγωγή και το κοίτασμα αερίου στο Βόρειο Καρίς.

Διαφήμιση