Αρχική Ειδήσεις Best seller προορισμός η Ελλάδα για τους Βρετανούς το 2024

Best seller προορισμός η Ελλάδα για τους Βρετανούς το 2024

Ανεπηρέαστοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη νότια Ευρώπη, και μαζί την Ελλάδα, εμφανίζονται οι Βρετανοί τουρίστες που επιλέγουν και για το 2024 την Ελλάδα ως best seller προορισμό.

0
τουρισμός
Διαφήμιση
Oι προορισμοί που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, δεν κινδυνεύουν να υποστούν μακροχρόνια κάμψη της ζήτησης, όπως υποστηρίζουν οι επικεφαλής τριών από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες στο Ην. Βασίλειο, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα θα αποτελεί best seller προορισμός στη βρετανική αγορά για το επόμενο έτος.

Μιλώντας στο συνέδριο για το μέλλον των ταξιδιών του Travel Weekly, ο διευθύνων σύμβουλος της easyJet holidays, Garry Wilson, δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι τρεις από τους προορισμούς που επηρεάστηκαν έντονα από τις δυσμενείς συνθήκες των τελευταίων μηνών θα είναι μεταξύ των προορισμών με τις περισσότερες κρατήσεις το 2024. Η Ελλάδα δε θα παραμείνει, όπως είπε, ένας best seller προορισμός για την βρετανική τουριστική αγορά.

“Εγγυώμαι ότι η Μαγιόρκα, η Τουρκία και η Ελλάδα θα είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί το επόμενο καλοκαίρι -οι συμπεριφορές των πελατών δεν αλλάζουν βραχυπρόθεσμα”, δήλωσε. Και πρόσθεσε: “Η παραγωγή στον Τύπο μετά τις πυρκαγιές στη Ρόδο ήταν ενδιαφέρουσα: υπήρξε αυτή η αφήγηση ότι θα δημιουργηθεί μια μαζική μετακίνηση τουριστών που θα κάνουν τις διακοπές τους στη βόρεια Ευρώπη, κάτι που είναι εντελώς παράλογο”.

ξενοδοχείο - δωμάτιο - τουρισμός - trends
Εικόνα: UNSPLASH/Patrick Robert Doyle

Ο διευθύνων σύμβουλος της Jet2, Steve Heapy, είπε πως “γεγονότα όπως τα φετινά συμβαίνουν συνεχώς, αλλά ζούμε σε έναν κόσμο με 24ωρες ειδήσεις όπου τα πράγματα γίνονται αντιληπτά.

“Δεν είμαι αρνητής της κλιματικής αλλαγής, αλλά πρέπει να προσέχουμε να μην υπάρχει όλη αυτή η υστερία γύρω από γεγονότα που συμβαίνουν συνεχώς. Είναι σχεδόν σαν να φοβούνται οι άνθρωποι για να μην κάνουν διακοπές”, σημείωσε.

Ο κ. Heapy επεσήμανε ότι το 2023 είναι έτος Ελ Νίνιο, το οποίο συνήθως οδηγεί σε αύξηση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το Ελ Νίνιο είναι ένα κλιματικό μοντέλο που περιγράφει την ασυνήθιστη αύξηση της θερμοκρασίας των επιφανειακών υδάτων στον Ειρηνικό Ωκεανό και το οποίο συνήθως εμφανίζεται ακανόνιστα σε διαστήματα μεταξύ δύο και επτά ετών.

Ο επικεφαλής της TUI για τη βόρεια περιοχή, Andrew Flintham, δήλωσε στους παρευρισκόμενους ότι σπάνια παρατηρείται διαρκής πτώση της ζήτησης για προορισμούς που επηρεάζονται από ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες.

Είπε χαρακτηριστικά: “Βλέπετε κάποιες περίεργες βραχυπρόθεσμες αντιδράσεις σε αυτά τα γεγονότα, όπως το να μην κάνουν κρατήσεις οι άνθρωποι σε έναν συγκεκριμένο προορισμό για ένα χρόνο, αλλά η ζήτηση τείνει να επανέρχεται πολύ γρήγορα”. Και πρόσθεσε: “Τα γεγονότα που είδαμε αυτό το καλοκαίρι είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, αλλά αυτό που μας φάνηκε διαφορετικό είναι η αλληλουχία των τυχαίων γεγονότων, και μας φάνηκαν πιο ακραία”.

Σε μια ξεχωριστή συζήτηση σε πάνελ, ο διευθύνων σύμβουλος της Celebrity Cruises EMEA, Giles Hawke, επανέλαβε αυτές τις απόψεις, λέγοντας: “Ορισμένα από αυτά τα γεγονότα παρουσιάζονται ως ευρείας κλίμακας, τεράστια ζητήματα στα μέσα ενημέρωσης, αλλά η πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις είναι ότι επί τόπου δεν είναι τόσο μεγάλα όσο αυτά που αναφέρονται, αν και ο σεισμός στην Τουρκία ήταν. Τα γεγονότα που σχετίζονται με το κλίμα θα είναι ένα χαρακτηριστικό του μέλλοντος και θα πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε με αυτά, αλλά δεν μειώνουν ιδιαίτερα τη ζήτηση των ταξιδιωτών. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να θέλουν να ταξιδεύουν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε την υποδομή και την ανθεκτικότητα ώστε να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το επόμενο γεγονός όταν αυτό συμβεί, και πρέπει να είμαστε ευέλικτοι καθώς εξελίσσεται”.

Διαφήμιση