Αρχική Ειδήσεις News UK Travel Awards 2023:Μία ακόμη πρωτιά στην Ελλάδα για τη βρετανική...

News UK Travel Awards 2023:Μία ακόμη πρωτιά στην Ελλάδα για τη βρετανική αγορά

Μια ακόμα σημαντική διεθνή διάκριση κατέκτησε η χώρα μας, αυτή τη φορά στη βρετανική τουριστική αγορά.

 

0
τουρισμός
Διαφήμιση

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα έλαβε την πρωτιά και αναδείχθηκε ως «Καλύτερη χώρα, όπως ψηφίστηκε από τους αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας The Sun» (Best Country voted by the readers of The Sun), κατά τη διάρκεια των ετήσιων News UK Travel Awards 2023 ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Τη 2η θέση της ίδιας κατηγορίας κατέλαβαν οι ΗΠΑ και την 3η η Ισπανία.

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή δεκάδων στελεχών της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας, δημοσιογράφων από τις εφημερίδες The Times και The Sun, καθώς και decision-makers.

 

Η προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελ. Σκαρβέλη (αριστερά), παραλαμβάνει το βραβείο της Ελλάδας από την αρχισυντάκτρια της εφημερίδας The Sun, Lisa Minot.

Τον ΕΟΤ εκπροσώπησε η προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εξωτερικού Ηνωμένου Βασιλείου & Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, η οποία παρέλαβε το ελληνικό βραβείο, κάνοντας παράλληλα ειδική αναφορά στους κατοίκους της Ρόδου και στη μοναδική φιλοξενία που πρόσφεραν στους επισκέπτες του νησιού κατά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η πρωτιά που κέρδισε η Ελλάδα επιβεβαιώνεται από την εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το πρώτο 7μηνο (Ιανουάριος-Ιούλιος) του έτους σημείωσε αύξηση 3,2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και διαμορφώθηκε στους 2,1 εκατ. ταξιδιώτες.

Διαφήμιση