Αρχική Special Topics Αργία 28ης Οκτωβρίου 2023: Οι προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για σύντομη...

Αργία 28ης Οκτωβρίου 2023: Οι προορισμοί που προτιμούν οι Έλληνες για σύντομη απόδραση

Η αργία της 28ης Οκτωβρίου αν και μικρή καθώς «πέφτει» Σάββατο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Έλληνες προκειμένου να πραγματοποιήσουν μια σύντομη απόδραση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ήδη οι κρατήσεις έχουν “κλείσει” από Αύγουστο και Σεπτέμβριο!

0
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 1
Διαφήμιση

Σύντομη απόδραση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό επιφυλάσσει η αργία της 28ης Οκτωβρίου 2023 για τους Έλληνες οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη κάνει κρατήσεις σε εισιτήρια και διαμονή για να επιτύχουν καλύτερες τιμές.

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με αεροπορικές πηγές του iefimerida.gr η κίνηση για την αργία της 28ης Οκτωβρίου 2023 καταγράφεται σε ικανοποιητικά επίπεδα σε σχέση με το 2022 παρά το γεγονός ότι η αργία φέτος «πέφτει» Σάββατο, περιορίζοντας τη δυνατότητα για μια τελευταία φθινοπωρινή απόδραση τουλάχιστον από την Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα είναι διαφορετική καθώς η αργία… επεκτείνεται κατά μια ημέρα λόγω της εορτής του Αγίου Δημητρίου και η κίνηση στις κρατήσεις καταγράφει μικρή άνοδο.

«Την επόμενη εβδομάδα, θεωρούμε ότι η κινητικότητα θα ενταθεί και οι προ-κρατήσεις θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα του 85%-95% ιδιαίτερα στους δημοφιλείς ορεινούς χειμερινούς προορισμούς», αναφέρει στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E- Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «γεμίσουν» την 28η Οκτωβρίου

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο, 27 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 29 Οκτωβρίου, έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου αγγίζουν το 70%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 353€ έως 468€.

ΑΡΆΧΩΒΑ

Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 60τμ σε απόσταση 150 μέτρα από το κέντρο και η ανώτατη τιμή κατοικία 95τμ σε απόσταση 200 μέτρων από το κέντρο. Στην Αράχωβα, όπου είναι εγγεγραμμένα 188 αυτοτελή ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης, καταγράφεται μειωμένη δυναμική κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΜΈΤΣΟΒΟ

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις  για την αργία της 28ης Οκτωβρίου αγγίζουν το 65%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 250€ έως 270€, για κατοικίες 75-85τμ σε απόσταση 200-300μέτρων από το κέντρο. Στο Μέτσοβο καταγράφεται οριακή αύξηση της δυναμικής στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατά 4% όσον αφορά την εγγραφή νέων ακινήτων

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο αγγίζουν το 84%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης σε ολόκληρο διαμέρισμα ή αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 379€ έως 515€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 40τμ σε απόσταση 1,1 χιλ. από το κέντρο και η ανώτατη τιμή κατοικία 123τμ με 3 Υ/Δ. Στα Καλάβρυτα είναι εγγεγραμμένα 166 αυτοτελή ακίνητα στο σύνολο των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης και η δυναμική είναι μειωμένη κατά 6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με επίκεντρο τη Δημητσάνα, τη Βυτίνα και τη Στεμνίτσα. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 95%, 85% και 95% αντίστοιχα. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 310€ έως και 705€. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα αρχοντικά που μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμη και 8 άτομα. «Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι πλέον αναδεικνύονται και νέοι χειμερινοί προορισμοί στην Αρκαδία, όπως η Ζάτουνα, η Καρύταινα και η Λαγκάδα που εντάσσονται στον χάρτη των χειμερινών προορισμών.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 2

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από την πρωτεύουσα όσο και οι κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 75% με μόλις 24 διαθέσιμα ακίνητα προς μίσθωση στην πλατφόρμα Airbnb. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης κυμαίνονται από 255€ έως 499€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 40τμ σε απόσταση 700μέτρων από το κέντρο και η ανώτατη τιμή κατοικία 72τμ. Στο Καρπενήσι είναι εγγεγραμμένα 104 αυτοτελή ακίνητα, αυξημένη δυναμική κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η πόλη των Ιωαννίνων αποτελεί παραδοσιακό προορισμό για χειμερινές αποδράσεις και καταγράφει έντονη επισκεψιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, με τη δυναμική στον κλάδο των βραχυχρόνιων μισθώσεων να αριθμεί 478 αυτοτελή κατοικίες/διαμερίσματα, αύξηση των εγγεγραμμένων ακινήτων κατά 28% σε σχέση με πέρυσι. Οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο  28ης Οκτωβρίου 2023 αγγίζουν το 81%, ενώ τα διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα αριθμούν πλέον τα 83. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 216€ έως και 240€.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Το καλό οδικό δίκτυο έχει ευνοήσει τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 65%, με 298 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα. Η Καλαμάτα διαθέτει στο σύνολο των πλατφορμών 1.040 εγγεγραμμένα ακίνητα, καταγράφοντας αύξηση των νέων εγγραφών κατά 10% σε σχέση με πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας για δυο διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 100€ έως 172€ για κατοικία 90τμ σε απόσταση 1χιλ από το κέντρο της πόλης.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Το Ναύπλιο, προορισμός για όλες τις εποχές του έτους, καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 50%, με 150 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα στην πλατφόρμα Airbnb. Η δυναμική στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης στο ευρύτερο κέντρο αριθμεί 357 ακίνητα και καταγράφει οριακή αύξηση νέων εγγραφών κατά 1% σε σχέση με πέρυσι. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 170€ έως 234€ για κατοικία 80τμ σε απόσταση 400μέτρων από το κέντρο.

ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Τέλος, η Ναυπακτία στο σύνολο της καταγράφει ποσοστό προ-κρατήσεων της τάξεως του 62%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης στην πόλη της Ναυπάκτου, για κατοικία κατάλληλη για οικογένεια ή 4μελή παρέα, κυμαίνεται από 190€ έως 252€ για το σύνολο του τριημέρου. Η Ναυπακτία καταγράφει αύξηση των νέων εγγραφών σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της περσινής χρονιάς κατά 26%.

Διαφήμιση