Αρχική Special Topics Ανατροπή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αλλαγή σκυτάλης σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

Ανατροπή στις Αυτοδιοικητικές εκλογές: Αλλαγή σκυτάλης σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

 

Εκλογές της ανατροπής, της τεράστιας αποχής και της ήττας για  Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα, Κωνσταντίνο Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη και Κώστα Αγοραστό στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ρόδη Κράτσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Νέος Δήμαρχος Αθηναίων εκλέχτηκε ο Χάρης Δούκας που στηρίχτηκε ανοιχτά από το ΠΑΣΟΚ και νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης  με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. 

0
Κώστας Δούκας!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

Αλλαγή σκυτάλης στους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη και του Κωνσταντίνου Ζέρβα αντίστοιχα, νίκη του ΠΑΣΟΚ, και ηχηρά μηνύματα για τη Νέα Δημοκρατία επεφύλασσε η κάλπη στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών  εκλογών. 

Νέος Δήμαρχος Αθηναίων εκλέχτηκε ο Χάρης Δούκας που στηρίχτηκε ανοιχτά από το ΠΑΣΟΚ και νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέλιος Αγγελούδης με πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο.  Σε κανέναν Δήμο οι υποψήφιοι της ΝΔ δεν πήραν τις ψήφους που πήραν στον α γύρο, γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά σε Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο Χάρης Δούκας κέρδισε τον δήμο Αθηναίων με 55.96% , ο Στέλιος Αγγελούδης τον δήμο Θεσσαλονίκης ενώ στις  Περιφέρειες η ΝΔ έχασε με εξαίρεση την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου κέρδισε ο Δημήτρης  Πτωχός. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πολύπαθη Θεσσαλία ο Δημήτρης Κουρέτας με την ενσωμάτωση στο 99,5%%,  συγκέντρωσε  59,67%, ενώ έπεται ο υποψήφιος της ΝΔ Κωνσταντίνος Αγοραστός 34,11 %.

Σε όλες τις άλλες Περιφέρειες  κέρδισαν οι «γαλάζιοι αντάρτες», Τοψίδης στην Μακεδονία – Θράκη, Αμανατίδης στην Δυτική Μακεδονία, Τρεπεκλής στα Ιόνια Νησιά, Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα σε σειρά δήμων της χώρας ανατράπηκαν οι πρωτιές του πρώτου γύρου των εκλογών πχ Κοζάνη, Ξάνθη, Ζωγράφου, Χαϊδάρι, Διόνυσος Αττικής ,Φιλαδέλφεια,

Κώστας Μπακογιάννης !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του, αμέσως μετά την επίσημη εκτίμηση του υπουργείου Εσωτερικών που έδινε κυριαρχία στον Χάρη Δούκα, ανέφερε: “Επικοινώνησα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για την μεγάλη του νίκη. Η ευθύνη του αποτελέσματος βαραίνει αποκλειστικά εμένα. Φεύγω από το δημαρχείο με το κεφάλι ψηλά»

Νίκη του υποψηφίου Δημάρχου του ΚΚΕ, Κώστα Πελετίδη, δείχνουν τα αποτελέσματα στο Δήμο της Πάτρας. Στον τρίτο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης εξασφάλισε τρίτη θητεία καθώς στο 75% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 56,86% ενώ ο αντίπαλός του Κωνσταντίνος Σβόλης το 43,14%.

Το Who is Who των νέων Δημάρχων 

Χάρης Δούκας Δήμαρχος Αθηναίων

Ο Χάρης Δούκας είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και Καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Ελλάδα. Το πεδίο ειδίκευσης του Δρ. Χάρη Δούκα σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική. 

Έχει λάβει βραβεία για τις επιδόσεις και το έργο του στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ελληνική Εταιρεία Επιχειρησιακής Έρευνας (ΕΕΕΕ) και το Παγκόσμιο Συνέδριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard.

Χάρης Αγγελλούδης!!!!!!!!!!!!!!

Ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης είναι δικηγόρος, ενώ έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας Αθλητισμού Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Πολιτισμού και Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Από το 2001 συμμετέχει  στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Μεταξύ άλλων δημιούργησε το Ολυμπιακό Μουσείο, το πρώτο του είδους στη χώρα, το οποίο ανήκει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, εντάσσοντας τη Θεσσαλονίκη στη μεγάλη διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια. Το 2010 ανέλαβε τα καθήκοντα του Πρόεδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Με την ολοκλήρωση  της θητείας του στο λιμάνι, επέστρεψε στα δικηγορικά του καθήκοντα, καθώς και σε αυτά στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

artworks ozvxen1nCo0a7Ins NvCXJA t500x500

Στις ανατροπές της βραδιάς ξεχωρίζει η εκλογή του νέου Δημάρχου Ρόδου, Βασίλειος Αλέξανδρος  Κολιάδης, ο οποίος κατάφερε να υπερκεράσει  τον μέχρι χθες ισχυρό άνδρα και Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, με 57,9% έναντι 42,1%.   Ο 48χρονος ξεναγός Βασίλειος Αλέξανδρος  Κολιάδης, στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο  του νυν Δημάρχου Καμπουράκη και διετέλεσε αντιδήμαρχος Πολιτισμού. Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2023 αποστασιοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή καθώς διαφώνησε με τις πρακτικές της Δημοτικής αρχής μεταξύ άλλων και για το θέμα της κατάληψης των παραλιών της Ρόδου από οργανωμένες  ξαπλώστρες.

Ποιοι εκλέγονται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη

Με βάση τα ποσοστά και τη σταυροδοσία, με την παράταξη του Χάρη Δούκα εκλέγονται 26 δημοτικοί σύμβουλοι, οι εξής:

Μπέη – Καραμπότσου Ρωξάνη- Ευαγγελία του Δημητρίου
Αποστολόπουλος Γεώργιος του Παναγιώτη
Γεννηματά Ιωάννα (Τζίνη) του Βασιλείου
Στρατηγάκη Μαρία του Πέτρου
Δούρου Όλγα του Αχιλλέα
Βασιλείου Χριστίνα του Νικολάου
Γιαννοπούλου Καλλιόπη (Πόπη) του Δημητρίου
Αγρόγιαννη – Μουκριώτου Ζαχαρία (Ζαχαρούλα) του Ιωάννη
Λαλιώτης Νικόλαος του Ιωάννη
Χειμωνάς Αθανάσιος του Γεωργίου
Γιάνναρος Γεώργιος-Κωνσταντίνος του Γρηγορίου
Σκουμπουρδή Αρτεμις του Νικολάου
Ζωντήρου Ελένη του Γεωργίου
Μπάρκα Βασιλική του Δημητρίου
Ευαγγελίδου Μαρία (Μάρω) του Ιωάννη
Χρυσόγελος ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Νίκος) του Περικλή
Σιδερή Δήμητρα του Ζαννή
Γεωργιάδης Θωμάς του Σάββα
Γιαννόπουλος Ευάγγελος του Αργυρίου
Φούντζουλα Ασήμω (Μίνα) του Πέτρου
Χαρλαύτης Παναγιώτης – Πάρης του Χρήστου
Μαντζαβίνου Ελένη (Ελενα) του Νικολάου
Γραμματικόγιαννης Ανδρέας του Θωμά
Βελεγράκης Εμμανουήλ (Μανόλης) του Ιωάννη
Λιμνιωτάκη Δέσποινα του Ιωάννη
Καββαθάς Τρύφων του Ιωάννη

Με βάση τα ποσοστά και τη σταυροδοσία, με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη εκλέγονται 8 δημοτικοί σύμβουλοι, οι εξής:

Αβραμίδης Νικόλαος του Πάρι
Τεντόμας Χρήστος του Σοφοκλή
Καλαμπόκας Εμμανουήλ (Μανόλης) του Ευσταθίου
Εβερτ Αλβέρτη Αλεξάνδρα (Αλεξία) του Μιλτιάδη
Βουλγαράκης Γεώργιος του Αποστόλου
Γκαγκάκη Δημητριάδου Αικατερίνη (Κατερίνα) του Γεωργίου
Κολλάτος Ευγένιος (Σάκης) του Νικολάου
Σκιαδάς Ελευθέριος του Γεωργίου

Για το σύνολο των αποτελεσμάτων δείτε εδώ:https://ekloges.ypes.gr/current/d/home/municipalities/

Διαφήμιση