Αρχική Ειδήσεις 2nd East Med & Southeast Europe: Συνέδριο για τον ενεργειακό μετασχηματισμό και...

2nd East Med & Southeast Europe: Συνέδριο για τον ενεργειακό μετασχηματισμό και την αυτονομία

0
2ndEastMed
Διαφήμιση

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοργάνωσης, «στο τραπέζι του συνεδρίου 2nd EAST MED & SOUTHEAST EUROPE θα τεθούν τα ζητήματα των μεγάλων γεωπολιτικών αλλαγών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα τελευταία χρόνια. Οι ομιλητές θα επικεντρωθούν στο θέμα του ενεργειακού μετασχηματισμού και της αυτονομίας της Ευρώπης και στην αναζήτηση συμμάχων και συνεργασιών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτελούν σημεία-«κλειδί» για να γίνει η Ευρώπη πραγματικά ενεργειακά ανεξάρτητη.

Ο αγωγός Eastmed, που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, θα συνδέει απευθείας τους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω Κύπρου και Κρήτης. Ο αγωγός αναμένεται να μεταφέρει φυσικό αέριο από τα υπεράκτια αποθέματα φυσικού αερίου της Θάλασσας του Λεβάντε στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με τους αγωγούς Poseidon και IGB, στην Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές περιοχές.

Τέτοιου είδους έργα υποδομής πρόκειται να αλλάξουν το πρόσωπο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι μεταξύ τριών ηπείρων και πολλών κρίσιμων γεωπολιτικών περιοχών. Η ευρύτερη περιοχή μπορεί να γίνει ένας σημαντικός κόμβος εμπορίου, μεταφορών και ενέργειας».

Ανάμεσα στους ομιλητές, στο τραπέζι των συζητήσεων, περιλαμβάνονται οι: Dr. Badr Abdelatty, Πρέσβης και Επικεφαλής της αποστολής στην ΕΕ από την Αίγυπτο, Geoffrey Pyatt, υφυπουργός των ΗΠΑ για θέματα ενεργειακών πόρων, Ίβα Πέτροβα, αναπληρώτρια υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας, Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Αθανάσιος Δαγούμας, Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Jorgo Chatzimarkakis, CEO, Hydrogen Europe, Antonia Colibasanu, COO, Ειδική Αναλύτρια Γεωπολιτικής.

Διαφήμιση