Αρχική Ειδήσεις ΥΠΑΝ: “Καμπάνες” ύψους 940.000 ευρώ για πλασματικές εκπτώσεις σε 5 εταιρίες

ΥΠΑΝ: “Καμπάνες” ύψους 940.000 ευρώ για πλασματικές εκπτώσεις σε 5 εταιρίες

0
Διαφήμιση

Πρόστιμα που φτάνουν τα 940.000 ευρώ επεφύλασσε το υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΑΝ) σε καταστήματα πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών καθώς και καταστήματα με είδη καλλυντικών για πλασματικές εκπτώσεις.

Τα αποτελέσματα του ελεγκτικού μηχανισμού του ΥΠΑΝ ανέδειξαν πλασματικές εκπτώσεις σε πέντε περιπτώσεις, επιβάλλοντας πρόστιμα συνολικού ύψους 940 χιλ. ευρώ μετά από σχετικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης επιβάλλονται τα εξής πρόστιμα:

720.000 ευρώ στην εταιρεία «DIXONS SOUTH-EAST EUROPE Α.Ε.Β.Ε.»,
100.000 ευρώ στην εταιρεία «ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»,
120.000 ευρώ σε τρεις εταιρείες (από 40.000 ευρώ στην καθεμία) με είδη καλλυντικών: «HONDOS CENTER Α.Ε.Ε. ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ», «GALLERIE DE BEAUTE ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Α.Ε.Ε.» και «SEPHORA GREECE A.E.».

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ
Ο ΥΠΕΝ Κ. Σκρέκας

Σε δηλώσεις του ο  υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, τόνισε ότι οι αυστηροί έλεγχοι με την αξιοποίηση σύγχρονων ηλεκτρονικών εργαλείων της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά την θερινή εκπτωτική περίοδο με στόχο τον εντοπισμό φαινομένων πλασματικών/εικονικών εκπτώσεων παράγουν απτά αποτελέσματα. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, “επιβάλλουμε νέα πρόστιμα συνολικού ύψους 940.000 ευρώ σε 5 εταιρείες κι έτσι το ύψος των συνολικών κυρώσεων για πλασματικές εκπτώσεις προσεγγίζει τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω ότι για το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, παραπλανητικές πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. To κράτος ασκεί στο ακέραιο το ρυθμιστικό/ελεγκτικό ρόλο του στην αγορά και λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των καταναλωτών. Σ’ αυτή τη συγκυρία χρειάζεται να σταθούμε όλοι μας στο ύψος των αναγκών και των προσδοκιών του ελληνικού λαού”.

 

Διαφήμιση