Αρχική Ειδήσεις ΥΜΕ: Υπογραφή της Σύμβασης για τον Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής

ΥΜΕ: Υπογραφή της Σύμβασης για τον Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής

0
λιμενας αλιευτικα σκαφη
Διαφήμιση

“Έπεσαν” οι υπογραφές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ) η σύμβαση κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση – Βελτίωση Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής», με σκοπό τη βελτίωση των αλιευτικών εγκαταστάσεων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αλιέων της Σιθωνίας Χαλκιδικής. Το εν λόγω έργο θα εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις του λιμένα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της αλιευτικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, με σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο για τους άμεσους χρήστες του.

Στο συνολικό πλαίσιο κατασκευής του έργου για την ολοκλήρωση-βελτίωση του Λιμένα Αλιευτικών Σκαφών Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, προβλέπονται:

  • Εξωτερικά λιμενικά έργα προστασίας, με επέκταση του δυτικού και του ανατολικού μώλου και κατασκευή ενός αποσπασμένου κυματοθραύστη, για την προστασία της λιμενολεκάνης από τους κυματισμούς.
  • Εσωτερικά παραλιακά κρηπιδώματα.
  • Πλωτοί προβλήτες για την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού.
  • Κατασκευή επενδυμένου πρανούς προστασίας και απορρόφησης της κυματικής διαταραχής εντός της λιμενολεκάνης.
  • Εκσκαφές λιμενολεκάνης για την εξασφάλιση του αναγκαίου ωφέλιμου βάθους.
  • Τοποθέτηση του απαιτούμενου εξοπλισμού κρηπιδωμάτων.
  • Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και δίκτυα ηλεκτροφωτισμού, πυρόσβεσης και τοποθέτηση κιβωτίων παροχής νερού και ρεύματος στα σκάφη.

Η κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020» και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥΠΕΝ: Καμία οικονομική δραστηριότητα στην πληγείσα δασική περιοχή του Έβρου
Επόμενο άρθροΗ δημιουργία των πλανητών μέσα από τη “ματιά” του James Webb!