Αρχική Ειδήσεις Τριαντόπουλος: Πώς θα δοθούν τα €6.600 στους πλημμυροπαθείς

Τριαντόπουλος: Πώς θα δοθούν τα €6.600 στους πλημμυροπαθείς

Για το πλαίσιο της κρατικής αρωγής στους πλημμυροπαθείς κατοίκους κυρίως στη Θεσσαλία μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές και την Κρατική Αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος.
0
[363446] ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΧΩΡΙΟ ΒΛΟΧΟΣ ΟΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΓΔΟΝΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
Βλοχός Καρδίτσας, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Σ/EUROKINISSI
Διαφήμιση

Κάνοντας αναφορά στις αποζημιώσεις, τόνισε πως το μέτρο της κυβέρνησης αφορά και τη δεύτερη κατοικία.

Χωρίς αίτηση η πρώτη αποζημίωση των €6.600 σε πλημμυροπαθείς

Ειδική μέριμνα ώστε η πρώτη αρωγή ύψους 6.600 ευρώ για οικοσκευές, αρχικές επισκευαστικές παρεμβάσεις ή πρώτες βιοτικές ανάγκες να δοθεί χωρίς αίτηση αλλά με αυτοποιημένο τρόπο στους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία Daniel λαμβάνει η κυβέρνηση.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά την παρουσίαση για το άνοιγμα της πλατφόρμας της πρώτης αρωγής – arogi.gov.gr – για τις περιοχές που έχουν πληγεί ολικώς και σημαντικά από τις πλημμύρες έχει ληφθεί ειδική μέριμνα, ώστε να λάβουν τη χορήγηση της αποζημίωσης για την οικοσκευή και τις πρώτες ανάγκες με αυτοματοποιημένο τρόπο.

Πρόκειται για μια διαδικασία που εφαρμόζεται για πρώτη φορά προκειμένου πλημμυροπαθείς να λάβουν χωρίς αίτηση τη χορήγηση της αποζημίωσης των 6.600 ευρώ, ποσό το οποίο είναι και το υψηλότερο που έχει δοθεί προς νοικοκυριά με αυτόν τον τρόπο καθώς το αντίστοιχο ποσό για τον «Ιανό» ήταν 5.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό κατατίθεται άμεσα διάταξη που να περιγράφει και να προβλέπει τη διαδικασία ώστε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, να λάβουν αυτόματα στο λογαριασμό τους, όπως αυτός έχει δηλωθεί στο TAXIS, και χωρίς να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, το ποσό των 6.600, καθώς πρόκειται για τους κατοίκους των χωριών που βρέθηκαν ολόκληρα κάτω από το νερό ή μέσα στο νερό, όπως η Μεταμόρφωση και ο Παλαμάς.

Το έργο της επεξεργασίας των στοιχείων έχουν αναλάβει στελέχη της ΑΑΔΕ που έχουν «στήσει» την πλατφόρμα της πρώτης αρωγής καθώς και συνεργάτες του κ. Τριαντόπουλου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στη Λάρισα για να συντονίσουν τις δράσεις διαχείρισης των συνεπειών από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Διαφήμιση