Αρχική Special Topics Σοκ στη Λάρισα: Διαδοχικά μηνύματα 112 σε δεκάδες περιοχές

Σοκ στη Λάρισα: Διαδοχικά μηνύματα 112 σε δεκάδες περιοχές

Στη Λάρισα, αλλεπάλληλα είναι τα μηνύματα 112 σε  δεκάδες περιοχές και χωριά καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας! Σε ετοιμότητα καλούνται οι κάτοικοι στις περιοχές όπως : Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων.

0
Λάρισσα!!!!!!!!!!!! ΝΕΟΟΟΟΟΟΟΟ
Διαφήμιση

 

Στη Λάρισα έχει σημάνει νέος συναγερμός των αρχών με αλλεπάλληλα μηνύματα 112 σε δεκάδες  περιοχές γύρω από την πόλη που πλήττεται από το ακραίο φαινόμενο των υπέρογκων όγκων νερού που έχουν βυθίσει στο νερό πόλεις και χωριά.

Το 112 «ήχησε» ξανά λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου (9/9) σε 14 περιοχές της Λάρισας καθώς η στάθμη του Πηνειού παραμένει πάνω από τα όρια επικινδυνότητας.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κάτω Ραψάνη, Τέμπη, Ιτέα, Γόννοι, Μακρυχώρι, Ευαγγελισμός παραμείνετε σε ετοιμότητα λόγω κινδύνου πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα του «112».

Λίγο μετά τις 16.00 ανάλογο μήνυμα εστάλη σε Αλεξανδρινή, Παλαιόπυργο, Μεσάγκαλα, Ομόλιο, Στόμιο, Καστρί, Λουτρό, και Κουλούρα, ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι προσπάθειες για ενίσχυση των αναχωμάτων του Πηνειού, η στάθμη του οποίου  έχει ανέβει σχεδόν στα 10 μέτρα.

375214129 199677592995945 6002847833603554998 n 461x1024

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς αλλά και τον Δήμο, το ύψος του ποταμού έφτασε τα 10 μέτρα. Οι διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν, ακόμη και με βάρκες, για να απεγκλωβίσουν κατοίκους. Στις επιχειρήσεις μετέχουν και δεκάδες εθελοντές που μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων, συνεχίζουν να γεμίσουν τσουβάλια με άμμο που χρησιμοποιούνται για αναχώματα όπου χρειαστεί ώστε προστατεύουν όσο μπορούν οι κατοικίες.

ΝΕΟΟΟΟΟ

Την ίδια ώρα, βυθισμένες κάτω από το νερό παραμένουν τεράστιες εκτάσεις, σπίτια και επιχειρήσεις, στη Θεσσαλία. Δέκα νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel»

Συναγερμός για μεγάλη ρωγμή σε γέφυρα

Συναγερμός σήμανε λίγο νωρίτερα στην περιοχή όταν παρατηρήθηκε μεγάλη ρωγμή σε γέφυρα που βρίσκεται κοντά στις εργατικές κατοικίες.

Πυροσβέστες και εθελοντές, συνεπικουρούμενοι και από δυνάμεις του στρατού και από ιδιώτες με σκαπτικά μηχανήματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε τρία επίπεδα στη Λάρισα. Να ενισχύσουν τις όχθες του ποταμού με αδρανή υλικά στο τμήμα του που διασχίζει την πόλη, να απεγκλωβίσουν κατοίκους που είναι «παγιδευμένοι» στα σπίτια τους χωρίς ρεύμα και νερό και να μετακινήσουν κόσμο από περιοχές στις οποίες η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Επίσης, με την επίβλεψη ειδικών επιστημόνων, με ευθύνη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γίνονται διανοίξεις σε σημεία του ποταμού έξω από την πόλη, ώστε να εκτονώνεται η πίεση του νερού και να σταθεροποιείται η στάθμη του ποταμού.

Τόνοι αμμοχάλικου μεταφέρθηκαν την Παρασκυή 8/9 και το Σάββατο 9/9  με δέκα τριαξονικά φορτηγά και με φορτωτές και ρίχθηκαν σε σημεία της όχθης του Πηνειού για να συγκρατηθούν καίρια αναχώματα και ως αργά το μεσημέρι του Σάββατου η κατάσταση έδειχνε να έχει σταθεροποιηθεί. Οι προσπάθειες όμως δε σταματούν, συνεχίζονται.

Εγκλωβισμένοι κάτοικοι υπάρχουν σε συνοικίες, όπως στη Νέα Σμύρνη. Σύμφωνα με το larissanet.gr, το πρωί του Σαββάτου η κατάσταση σε δρόμους της συνοικίας ήταν απερίγραπτη, καθώς το νερό παραμένει στη μέση των ισόγειων κατοικιών.

Η είσοδος της πόλης από την οδό Σωκράτους παραμένει πλημμυρισμένη. Τα νερά έχουν σκεπάσει τις συνοικίες του Αγίου Θωμά και της Φιλιππούπολης, αν και πολίτες επιχείρησαν να οχυρώσουν τις περιουσίες τους. Οι εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη, επίσης, έχουν πλημμυρίσει, με τους πολίτες να είναι απελπισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί.

Διαφήμιση