Αρχική Ειδήσεις Σε ύφεση η φωτιά που καίει στον Έβρο για 17η ημέρα!

Σε ύφεση η φωτιά που καίει στον Έβρο για 17η ημέρα!

Σε ύφεση βρίσκεται μετά από 17 ημέρες η φωτιά που καίει στον Έβρο, ενώ από το βράδυ της Κυριακής δεν φαίνεται να υπάρχει -ευτυχώς-ενεργό μέτωπο!

0
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΑΔΙΑ ΕΒΡΟΥ (ΥΠ. ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πάνω από 930.000 στρέμματα έχουν ήδη γίνει στάχτη από τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο. Περίπου 80.000 στρέμματα είναι καλλιέργειες, 300.000 είναι θαμνώδεις εκτάσεις και 500.000 στρέμματα δασική έκταση.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Έβρο για τυχόν αναζωπυρώσεις, ειδικά στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει σε μικρές εστίες.

Επί τόπου επιχειρούν 740 πυροσβέστες με 124 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 Τέλος, βροχοπτώσεις αναμένονται στον Έβρο από το απόγευμα που αναμένεται να σβήσουν και τις τελευταίες εστίες πυρκαγιάς.

φωτια Σταμάτα

Φωτιά στη Σταμάτα – Καίγεται δάσος της περιοχής, μήνυμα του 112 στους κατοίκους 

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική καθώς λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (4.9.2023) ξέσπασε φωτιά στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή και ήδη έχει επεκταθεί. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς η φωτιά παίρνει γρήγορα διαστάσεις.

Λίγο πριν τις 12:30 εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής, όσοι βρίσκονται στη Σταμάτα να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Δείτε το Tweet της Πυροσβεστικής:

Χρήστης του διαδικτύου ανέβασε φωτογραφίες από την φωτιά στην Σταμάτα:

Διαφήμιση