Αρχική Ειδήσεις Οι Βρετανοί “ψηφίζουν” Ελλάδα για τις διακοπές τους και το φθινόπωρο

Οι Βρετανοί “ψηφίζουν” Ελλάδα για τις διακοπές τους και το φθινόπωρο

Σε νούμερο 1 προορισμό για τις διακοπές τους και το φθινόπωρο αναδεικνύεται η Ελλάδα για τους Βρετανούς τουρίστες.

0
Διακοπές - Ταξίδια
Διαφήμιση

Τα στοιχεία στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από το Ην.Βασίλειο για διακοπές στην Ελλάδα το φθινόπωρο είναι αποκαλυπτικά, καταγράφοντας κατακόρυφη άνοδο κατά 62% έναντι του του 2019 και αποτυπώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των προορισμών της νότιας Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ForwardKeys για τη βρετανική αγορά, τα ενδοπεριφερειακά ταξίδια και διακοπές στην Ευρώπη αυτό το φθινόπωρο εμφανίζονται αυξημένα κατά 30%, σε σχέση με πέρυσι και κατά 11%, σε σχέση με το 2019, με τις καλύτερες επιδόσεις, μετά την Ελλάδα, να καταγράφουν η Ισπανία (+43%), η Πορτογαλία (+41%) και η Ιταλία (+15%).

Όσον αφορά τις συνολικές κρατήσεις για την αγορά εξερχόμενων ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο υπολείπονται μόλις  6% των επιπέδων του 2019, ενώ είναι 37% υψηλότερες έναντι του 2022.

Από την άλλη πλευρά, αναφορικά με τα μακρινά ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι αυξημένα κατά 46%, σε σχέση με πέρυσι και μόλις 16% χαμηλότερα από το 2019. Βασικοί προορισμοί όπως οι ΗΠΑ υπολείπονται των επιπέδων του 2019 κατά 27% και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά 14%. Ενώ, η Ινδία έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς σε σχέση με το 2019 και έχει αναδειχθεί στον δεύτερο πιο σημαντικό προορισμό μεγάλων αποστάσεων, με αύξηση 20% έναντι του 2019. Τέλος, η Σαουδική Αραβία παρουσιάζει επίσης πολύ ισχυρές επιδόσεις, μεταβαίνοντας από τη 12η θέση στη λίστα των πιο ισχυρών προορισμών το 2019 στην 4η θέση το 2023.

“Κατά το πρώτο τρίμηνο, τα εισιτήρια για ταξίδια το προσεχές Φθινοπωρινό εξάμηνο ήταν 11% πίσω από το σημείο όπου βρίσκονταν την ίδια στιγμή το 2019, ενώ κατά το δεύτερο τρίμηνο τα εισιτήρια ήταν μόλις 4% πίσω, υπογραμμίζοντας την επιτάχυνση της ανάκαμψης όσο πλησιάζουμε στις ημερομηνίες των ταξιδιών. Τούτου λεχθέντος, βρισκόμαστε ακόμη μπροστά από την κρίσιμη περίοδο για τις κρατήσεις, με ένα σημαντικό μερίδιο των κρατήσεων να πραγματοποιείται αυτές τις εβδομάδες, όπως παρατηρήθηκε τόσο το 2019 όσο και το 2022”, λέει ο Luis Millan, επικεφαλής έρευνας της ForwardKeys.

Τι συμβαίνει με το “παράθυρο” κρατήσεων

Αναφορικά με το “παράθυρο” κρατήσεων, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Βρετανοί παραθεριστές προβαίνουν σε κράτηση εισιτηρίων σε μεγαλύτερη απόσταση από την ημερομηνία αναχώρησης εφέτος, σε σύγκριση, τόσο με το 2019, όσο και με το 2022, με το 31% των αναχωρήσεων μέχρι στιγμής το 2023 να έχει “παράθυρο” 90+ ημερών, σε σύγκριση με μόλις 24% το 2019 και 28% το 2022.

Το “παράθυρο” 30-89 ημερών συγκεντρώνει μερίδιο 37% εφέτος, ανάλογο με με τους 2019 και του 2022. Ωστόσο, σχεδόν το ένα τρίτο όλων των κρατήσεων τείνει να υλοποιείται τις τελευταίες 30 ημέρες πριν από την περίοδο των διακοπών.

“Η τελευταία έρευνα της ForwardKeys δείχνει πώς οι συνήθειες κρατήσεων ποικίλλουν ανάλογα με τις περιόδους διακοπών και τις αγορές”, υπογραμμίζει ο κ. Millan.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροGreenpeace: Τραγικό το αποτέλεσμα από την πυρκαγιά στη Δαδιά
Επόμενο άρθροΔασικοί χάρτες: Διαμάχη για τα ιδιοκτησιακά δημοσίου-ιδιωτών