Αρχική Special Topics NASA: Ιστορικό δείγμα από τον αστεροειδή Μπενού– Τα πρώτα ευρήματα από την...

NASA: Ιστορικό δείγμα από τον αστεροειδή Μπενού– Τα πρώτα ευρήματα από την κάψουλα

Με αγωνία περιμένουν όλο στη NASA το άνοιγμα της κάψουλας που εμπεριέχει υλικό από τον αστεροειδή Μπενού, και έφτασε πρόσφατα στη Γη.

0
νασα
Διαφήμιση

H διαδικασία για την ασφαλή συλλογή του πολύτιμου δείγματος από τον αστεροειδή Μπενού, από την κάψουλα, που έφτασε στη Γη την περασμένη Κυριακή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ήδη, η κάψουλα έχει μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA, όπου το καπάκι της άνοιξε μέσα σε ένα ειδικό χώρο για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μόλυνση. Όπως δήλωσε η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, μέσα βρήκε “μαύρη σκόνη και συντρίμμια”, χωρίς ακόμα να έχει ανοίξει το βασικό δοχείο.

Η κάψουλα έχει φέρει περίπου 250 γραμμάρια παρθένου υλικού από τον αστεροειδή Μπενού, τη μεγαλύτερη συλλογή κοσμικού υλικού εκτός ​​Σελήνης. Η επιστημονική ομάδα αφαίρεσε το καπάκι του δοχείου αποκαλύπτοντας τη σκούρα σκόνη και τα σωματίδια μεγέθους άμμου μέσα, τα οποία πιθανότατα προέρχονται και από τον αστεροειδή. Αυτό προμηνύεται εξαιρετικά καλά για τον Μηχανισμό Απόκτησης Δειγμάτων Touch and Go (TAGSAM) που δεν έχει ακόμη ανοίξει.

«Αυτές οι επιχειρήσεις γίνονται σε ένα νέο εργαστήριο σχεδιασμένο ειδικά για την αποστολή OSIRIS-REx. Το αλουμινένιο καπάκι αφαιρέθηκε μέσα σε ένα χώρο που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την εργασία με το μεγάλο κομμάτι του υλικού», έγραψε η Shaneequa Vereen από το Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA.

Στη συνέχεια, το TAGSAM θα ​​διαχωριστεί από το υπόλοιπο δοχείο και θα μεταφερθεί στο δικό του ειδικό χώρο για να ανοίξει. Το άζωτο θα αντλείται συνεχώς μέσω του δοχείου καθώς είναι ένα αδρανές αέριο που δεν αντιδρά και έτσι χρησιμοποιείται για να κρατήσει μακριά το οξυγόνο και την υγρασία.

Μάλιστα η μεγάλη αποκάλυψη θα γίνει live. Η NASA θα μεταδώσει μια ειδική εκπομπή στις 11 Οκτωβρίου που θα δείχνει την πλήρη διαδικασία αποσυναρμολόγησης του TAGSAM και την αποκάλυψη του δείγματος.

Διαφήμιση