Αρχική Επιχειρείν Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια 2023: Η ελληνική ναυτοσύνη σε επαγρύπνιση

Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια 2023: Η ελληνική ναυτοσύνη σε επαγρύπνιση

Η υγεία και η ασφάλεια ναυτιλομένων, ο ανθρώπινος παράγοντας  στη ναυτιλία, η εκπαίδευση των νέων ναυτικών, αλλά και θέματα συνεργασιών, ανεφοδιασμών και  πληρωμάτων στη σύγχρονη ναυτιλία, ήταν η θεματολογία της φετινής εσπερίδας «Καλές θάλασσες  με υγεία και ασφάλεια» η οποία εστέφθη με απόλυτη επιτυχία.

0
καλες θάλασσες 1
Διαφήμιση

 

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Daskalakis congress & trv, την Tετάρτη  20/09/23 στο Μικρολίμανο, με την  συμμετοχή  πέντε  χωρών  και 24  κορυφαίων  ομιλητών -ιδιοκτήτες  και διευθύνοντες εταιρειών- από τους μεγαλύτερους πλοιοκτητικούς ομίλους.

Ο συντονισμός των πάνελ έγινε από  γνωστούς  δημοσιογράφους της ΕΡΤ, του Αlpha, του ναυτιλιακού Τύπου ενώ η όλη εκδήλωση καλύφθηκε από την ΕΡΤ.

Καλές θάλασσες 3

Στην ημερίδα μετείχαν μεταξύ άλλων  ο Γενικός Γραμματέας  Υπουργείου Ναυτιλίας κ.Κυριαζόπουλος, ο Πρύτανης ΠΑΠΕΙ κ. Σφακιανάκης, Διπλωμάτες και διευθυντές του  Υπουργείου Εξωτερικών, από το ΔΣ της  ΕΕΝΜΑ  η  κ.Αλεξάνδρα Γκανά  από τον ΠΣΕΠΕ , ΕΒΕΠ, Ένωση Ελληνικών ναυπηγείων οι κ.Κορωνάκης και κ.Μαυρίκος, αρκετοί Καθηγητές Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών, ε.α. Αρχηγοί  ΓΕΝ, Ολυμπιονίκες,  διοικήσεις από τρεις  Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Κατά την έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων τελευταίων ημερών.
Μερικά από τα συμπεράσματα  που εξήχθησαν στην εκδήλωση ήταν:

  • η διατήρηση εξειδικευμένου προσωπικού κυρίως σε ναυαγοσωστικά, η  πρόοδος ναυτιλιακών σε σχέση με ESG αποτελεί κριτήριο δανειστών, η αύξηση σπουδαστών σε ακαδημίες για ένα πτυχίο- διαβατήριο και υψηλές οικονομικές απολαβές, οι μεγάλες αντοχές και αφοσίωση που απαιτούνται στη ναυτιλία, η αξεπέραστη  ναυτοσύνη-τεχνογνωσία Ελλήνων αλλά και έλλειψη αξιωματικών, το δαιδαλώδες θεσμικό πλαίσιο ανεφοδιασμών, τα ενδεδειγμένα   ψυχολογικά τεστ στους ναυτικούς αλλά και το Ελληνικό διατροφικό μοντέλο που σε συνδυασμό με το καλό περιβάλλον και την επικοινωνία βοηθά το δύσκολο επάγγελμα του ναυτικού. 

Καλές θάλασσες 2

Η οργανωτική αρχή τίμησε-κατά τη διάρκεια της εσπερίδας- τον  όμιλο Αγγελικούση  καθώς απορροφά τα 2/3 του αριθμού των αποφοίτων από τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού αλλά και για  τις ελληνικές σημαίες που διατηρεί στις  100άδες πλοίων ιδιοκτησία του. Επίσης τιμήθηκε και  το Λιμενικό σώμα 

Υποστηρικτές της ετήσιας εκδήλωσης  είναι  οι  ANGELICOUSSIS  GROUP,  HERMES HARISIADIS,  AGWE GLOBAL, DIAPLOUS MARITIME, ZOUROS GROUP, MARITA HELLAS,  HERMES BOSPHORUS,  ETANAP S.A , ROKAKIS S.A. ,MAVRIKOS
S.A., MEGALAKAKIS S.A. ,FLAG SHIP,  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ΠΟΙΑΘ.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα των Ν.Ε.Ε,  ΕΒΕΠ, ΠΣΕΠΕ, ΕΛΔΕ, του Συλλόγου  Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας. Και ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων μας  για καλές θάλασσες πάντα.

Διαφήμιση