Αρχική Special Topics Daniel στη Φαρκαδόνα:1000 άτομα έχουν βρεί καταφύγιο στο Δημαρχείο-Στα 3 μέτρα το...

Daniel στη Φαρκαδόνα:1000 άτομα έχουν βρεί καταφύγιο στο Δημαρχείο-Στα 3 μέτρα το νερό (Βίντεο)

Σοκ και δέος εξαιτίας του Daniel στη Φαρκαδόνα που δοκιμάζεται από το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ αργά το βράδυ ήχησε 112 καθώς έσπασε το φράγμα της Πηνειάδας! Μεγάλος όγκος νερού εισέρρευσε  στο χωριό. Δραματική έκκληση για βοήθεια από τον Αντιδήμαρχο Β. Κοσμά! 67 διασώσεις απ;o αέρος σε Καρδίτσα και Τρίκαλα!

0
Καρδίτσα!!!!!!!!!!!!!!
Διαφήμιση

 

Το ακραίο φαινόμενο Daniel δοκιμάζει τους κατοίκους και στη Φαρκαδόνα σε μια μαρτυρική νύχτα με αντίπαλο τεράστιους όγκους νερού έως και 3 μέτρα, το σκοτάδι και την πλήρη απουσία κάθε αρμόδιου φορέα, όπως κατήγγειλε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο αντιδήμαρχος Φαρκαδόνας Β. Κοσμάς.

Σύνταξη: ecozen.gr

https://www.youtube.com/watch?v=lk6eu-bGXsg&t=5s

“Πάνω από 1000 άτομα είμαστε συγκεντρωμένα στα γραφεία του  Δήμου, δεν έχει εμφανιστεί κανείς, παλεύω με έναν ιδιώτη που έχει βάρκα επειδή αγαπά το ψάρεμα και βγάζουμε κόσμο από πλημμυρισμένα σπίτια!“, περιέγραψε σε δραματικούς τόνους ο αντιδήμαρχος αναφερόμενος στο πέρασμα του Daniel στη Φαρκαδόνα.

&

Επικίνδυνα ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα του «112» λίγο πριν τις 22.30 στους κατοίκους στη Φαρκαδόνα  που βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού.

Ταυτόχρονα μετά τις 10.30 το βράδυ ήχησε 112 και στην Αλεξανδρινή Αγιάς: “Αν βρίσκεστε στην Αλεξανδρινή Αγιάς, κατευθυνθείτε προς Στόμιο”, ανέφερε το μήνυμα του 112.

 

ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)
ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)

Σύμφωνα με άλλη δραματική μαρτυρία, το βράδυ της Πέμπτης, στον Σκάι, στο κοινοτικό γραφείο του Κόρδα Καρδίτσας είχαν συγκεντρωθεί 40 άτομα όπυ και διανυκτέρευσαν, ενω στο Βλόχο Καρδίτσας βρίσκοντας απο τις 5 το πρωί της Πέμπτης 100 πολίτες όλων των ηλικιών!

67 διασώσεις από αέρος σε Καρδίτσα και Τρίκαλα

Στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, στους νόμους Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας αλλά και στον Βόλο εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κακοκαιρία Daniel, με την κατάσταση να είναι τραγική και την επιχείρηση των διασωστικών συνεργείων να είναι τεράστια. Οι δυνάμεις επικεντρώνονται σε 9 χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα:

  • Παλαμάς, όπου έχει πλημμυρίσει η κεντρική οδός Πλαστήρα, στην Καρδίτσα
  • Αστρίτσα στην Καρδίτσα
  • Μεταμόρφωση στην Καρδίτσα
  • Αγία Τριάδα στην Καρδίτσα,
  • Ιτέα στην Καρδίτσα,
  • Μακρυχώρι στν Καρδίτσα,
  • Καλυβάκια στην Καρδίτσα,
  • Πεδινό στην Καρδίτσα
  • Μεγάλα Καλύβια στα Τρίκαλα

«Οι διασώστες θα συνεχίσουν σπίτι – σπίτι τους απεγκλωβισμούς» τόνισε κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις εξελίξεις με την κακοκαιρία «Daniel» και τις επιχειρήσεις διάσωσης στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. Όπως έκανε γνωστό, 67 πολίτες έχουν διασωθεί από αέρος, ενώ θα μοιραστεί φαγητό και νερό σε 24 οικισμούς. Ειδικότερα, από τους 67 διασωθέντες, 25 προέρχονται από τη Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας, 27 άτομα και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και 14 από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Όπως επισήμανε στα εγκλωβισμένα χωριά επιχείρησαν συνολικά 10 ελικόπτερα, τρία εκ των οποίων ανήκουν στον Στρατό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία πρόκειται να μοιράσουν 3.000 μερίδες φαγητού και μπουκάλια νερού σε 24 πληγέντες οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, εντός των επομένων ωρών. «Είμαστε εδώ, κοντά στους πληγέντες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Διαφήμιση